Uraaa! Avem reprezentanți în Organizația țărănistă a junilor liberali!

După mulți ani de mâncat politică pe pâine, uite că am trăit s-o vedem și pe asta! Am văzut partide sociale, socialiste, liberale, libertine, populare, populiste, conservatoare, umaniste, ecologiste, anarhiste, verzi, roșii, de pensionari, de muncitori, de băutori de bere, de stânga, de dreapta, de centru, de centru-stânga, de centru-dreapta și de stânga-dreapta; am văzut chiar și Partidul Liber Schimbist! Trădări, răzgândiri, amnezii, alianțe, dușmănii, suspendări, coabitări, demisii, arestări și achitări! Politicieni vechi, noi, bătrâni, tineri, profesori, analfabeți, procurori, marinari, securiști, revoluționari, acoperiți, de toate neamurile… Dar nici prin cap nu ne-a trecut că, la un moment dat și încă într-un partid mare, ar putea apărea o structură numită, simplu și cuprinzător, „Rural”!

Evenimentul, de natură să revoluționeze practica și teoria politică multimilenară, s-a petrecut în weekend-ul trecut, în Capitală, în cadrul Congresului Tineretului Național Liberal. În treacăt fie spus, dacă ar fi fost atentă și ar fi avut profesionalismul de odinioară, poate că și presa l-ar fi remarcat și popularizat cum se cuvine, în loc să se lase amăgită de faptul că – în plin scandal de rupere a USL pe motiv de SRS (nu mai știm de la ce vin inițialele; parcă de la Securistul Rapace din Senat, dar nu băgăm mâna în foc…) – Victor Ponta și Crin Antonescu s-au afișat împreună.

Din fericire, există un birou de presă al liberalilor, mulțumită căruia am ajuns și noi să avem cunoștință de extraordinara invenție: „Filiala ieşeană a Tineretului Naţional Liberal va fi reprezentată, în primă fază, de patru tineri. Deputatul Costel ALEXE a fost ales în funcţia de secretar general al TNL, Ionuţ DULGHERIU va ocupa funcţia de membru în BPN, Ştefan TIMOFTE JR. va îndeplini rolul de vicepreşedinte al organizaţiei TNL Rural, iar Costel GROJDEA, cea de membru în conducerea COATL (un fel de oameni de afaceri cu caș liberal la gură, dacă am înțeles bine).

Uraaa! Avem reprezentanți în Organizația de Gherțoi a junilor liberali!

Nu putem decât să îl felicităm pe deputatul de Podu Iloaiei, Costel Alexe, pentru noua izbândă; și Cristian Adomniței a fost, până în urmă cu câțiva ani, șef prin TNL și uite ce mare s-a făcut… (Profităm de ocazie pentru a-l felicita pe Alexe și pentru faptul că, după studii serioase, cu doctorat, în Geografie-Geologie și după o experiență relevantă, fără rechizitoriu, la Oficiul de Cadastru, s-a reapucat de școală și a început cea de-a doua facultate, de Drept; e drept că e particulară, dar tot facultate e…). În privința domnilor Dulgheriu și Grojdea, mărturisim că n-am auzit; suntem siguri, însă, că reprezintă dacă nu încă mari valori, cel puțin mari speranțe, așa că îi pomenim și pe ei; cine știe când dați peste ei pe stradă sau când vreunul ajunge deputat…

În privința Organizației TNL Rural, ea constituie o premieră absolută în istoria politicii internaționale. Toate partidele au organizații sectoriale – de femei, de tineret, de oameni de afaceri, de seniori etc. – dar la a crea această dihotomie, urban/rural, în sânul partidului, chiar nu s-a gândit nimeni până acum. Cu atât mai remarcabil este faptul că vicepreședinte al acestei potente organizații a devenit însuși fiul primarului liberal din Tomești, Ștefan Timofte (senior, desigur), altfel un sătean de o rară urbanitate și un orășean cu un filon țărănesc bine conturat.

Pe de altă parte, dacă tot s-au apucat să inventeze tot felul de organizații de nișă și subcomisii, poate că junii liberali ar trebui să își dea seama că termenul „rural” este, totuși, unul destul de general și, ca atare, să ia în calcul și subspeciile acestuia. În acest spirit analitic, Organizația TNL Rural ar putea avea, la rândul său, structuri sectoriale, precum organizațiile de Gherțoi cu Pretenții, de Melteni Congenitali, de Orășeni cu Casă la Țară, de Cocalari Ciobani sau, nu în ultimul rând, de Țărani Cocliți cu Nămol în Buletin.

Ne oprim aici cu sfaturile; deși sunt cât se poate de sincere și de prietenoase, s-ar putea să se interpreteze. Știm că veșnicia s-a născut la sat, dar vedem că nici artele marțiale nu se simt prea rău la coada vacii. Vedem că, la fel ca ilustrul său tată, și Timofte jr. are oarecare centuri negre în stilul Haiku-Waka sau cam așa ceva. Ținând cont de acest aspect și de felul în care arată, n-am vrea să-l supărăm! Trăiască Organizația Rural!

Țărănetul Național Liberal

4 comentarii

Lasa comentariu
 1. stefan timofte jr.

  buna seara, tnl rural vrea sa identifice mai bine necesitatile, nevoile celor din mediul rural, in special al tinerilor, pentru ca exista majore discrepante intre viata urbana si cea rurala, si daca noi putem face ceva pentru acei „ghertoi, tarani cocliti, cocalari ciobani….” asa cum ii numiti dvs., fie si ironic mi se pare putin deplasat, o vom face. Stilul se numeste shotokan, am centura neagra, scoala de antrenori,multiplu campion national, european si mondial, in urma unui efort inceput de la 5 ani. Am facut karate cu copiii din multe sate din Iasi (stand la coada vacii) cum „frumos” spuneti dvs si sunt mandru de asta, pentru ca am adus plus valoare in randul acelor tineri. Felicitari si colegilor mei din TNL Iasi, mentionati in articol si mi-as dori un articol mai constructiv, de stricat si usor si sa tot stricat in Romania de-a lungul anilor. Timofte Stefan jr.

 2. Ionel de la tara

  Tinere Timofte,nu-i baga in seama pe cei din presa,pentru ca ei au promovat tot ce este rau in tara asta si cei care au valoare le este frica sa iasa in fata.Da suntem tarani…Si care este problema??Acei asa zisi ziaristi sunt mai tarani decat noi si sunt niste rapanosi care vin tot de la tara si se fac ca au uitat de unde sunt.Felicitari pentru initiativa si fa ceva si pentru tinerii din comunele care nu au initiativa.

 3. Madalina Ciobanica

  Un articol demn de numele pe care il purtati: “Barfa de Iasi”! E clar ca altceva inafara de faptul ca stiti sa barfiti, nu mai stiti sa faceti. Chiar si daca stateati “la coada vacii”, asa cum frumos va exprimati in minunatul discurs de mai sus, tot era ceva mai productiv. Sunt convinsa ca acei “ghertoi, tarani cocliti, cocalari ciobani” s-ar fi exprimat intr-un mod mai civilizat si mai educat… ca doar asa au fost invatati de mici “in casa lor de la tara”. Nu am inteles din tot articolul vostru care este problema si ce anume va deranjeaza cu privire la aceasta organizatie de tineret si ce legatura are cu perfomanta sportiva a lui Timofte Stefan, atat senior cat si junior. Sa fie oare o usoara invidie avand in vedere rezultatele, atat pe plan politic cat si sportiv, obtinute prin munca si persverenta de catre cei mentionati mai sus?

 4. Andrei Constandachi

  Om fi noi „tarani” dar macar stim sa respectam oamenii, chiar daca sunt din mediul rural sau urban. Mereu vom incerca sa ducem munca noastra pana la sfarsit si cu succes alaturi de TIMOFTE STEFAN si echipa, iar munca noastra consta in fapte nu in vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *