Viitorul „Regelui” n-arată bine. Nici cel al ieşenilor…

Cronica unui meci anunţat

CSMS Iaşi – Viitorul Constanţa 2-1

Reporterii virtuali relatează pe larg cele întâmplate lunea viitoare, în partida de care depindea în proporţie de 69% salvarea ieşenilor de la retrogradare

Stadion: „Emil Alexandrescu”

Spectatori: 10.000, majoritate tătici veniţi de la înscrierile pentru clasa zero

Viitorul „Regelui” n-arată bine. Nici cel al ieşenilor...Echipele de start:

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Viitorul Constanţa: Buzbuchi – Bălaşa, Puţanu, Bejan, Toşca – Al. Lazăr, Vaştag – Cîrstocea, N. Dică, Chiţu – Alibec. Antrenor: Cătălin Anghel

Fazele meciului (cele despre care nu găsiţi informaţii nicăieri)

min 1 – Gazdele par conectate la miza meciului – un nou duel pentru supravieţuirea în prima divizie – însă le este gândul şi la afirmaţiile lui Ion Crăciunescu făcute la Digi Sport: „Sper ca echipa din Constanţa să aibă parte de un alt tratament din partea arbitrilor”. Prin urmare nici un jucător al CSMS nu pare surprins de faptul că arbitrul mângâie atent fiecare creştet constănţean. La rândul lor, asistenţii îi întreabă pe oaspeţi dacă au păpat tot şi ce ar dori să primească la desert. „Un penalty”, le răspunde vedeta Viitorului, fostul stelist Nicolae Dică.

min. 2 – Ciubotariu le cere elevilor săi să joace precum au făcut-o în Ghencea. „Mister, adică vrei să pierdem cu 3-1?”, întreabă Vladu. „Nu, ideea e să vă închipuţi că jucaţi împotriva unor vedete, nu a unor puşti de liceu”, răspunde Ciubotariu. Imediat, Vladu îl faultează pe Alibec, după care îi arată degetul mijlociu.

min. 7 – Nu înregistrăm faze notabile de poartă, se joacă mai mult la mijlocul terenului. Constănţenii încing o horă în jurul posesorului de balon, ieşenii replicând cu o bătută pe loc!

min. 10 – La prima fază în careul ieşenilor, arbitrul dictează penalty, susţinând că Tincu a strănutat în nasul lui Chiţu, umplându-l de microbi. Trage Dică, telefonat, în dreapta lui Irimia, care plonjează în stânga. Mingea loveşte bara şi ricoşează în braţele portarului ieşean, felicitat de colegi pentru inspiraţia de a se fi aruncat în partea opusă.

min. 15 – O combinaţie între Straton şi Milea îl găseşte pe ultimul nemarcat la 10 metri de poartă. Ieşeanul preia pe burtă şi şutează din demivole, dar mult peste transversală. Este certat de Ciubotariu, căruia îi explică că dacă ar fi tras precis, l-ar fi avut pe conştiinţă pe portarul Buzbuchi. „Şi, mă rog, de când ai tu conştiinţă? În echipa asta n-are nimeni aşa ceva. Singurul fotbalist integru de la Iaşi a fost Ionuţ Bâlbă, pe care regret că nu l-am antrenat”, răspunde Ciubotariu.

min. 25 – Replică puternică a Viitorului. Dică prinde un şut excepţional de la 40 de metri, Irimia pare încrezător, însă respinge în faţă, de unde Alibec reia simplu, în plasă. Nervos, preşedintele Prunea, fost portar, iese la marginea terenului reproşându-i lui Irimia faptul că nu s-a aruncat în partea opusă. „Doar aşa putem să evităm golurile”, afirmă preşedintele CSMS.

min. 30 – La tribuna oficială îşi face apariţia patronul oaspeţilor, Gică Hagi. Poartă o mantie, un sceptru şi o coroană. „Vin de la BRD. Am turnat un videoclip cu Nadia şi Năstase”, explică acesta.

min. 35 – Hagi întreabă cum s-a marcat golul. Află că a fost vorba de o eroare a lui Irimia. „Atunci, e normal. La 37 de ani, Irimia e bunic, ştie ce înseamnă să încurajezi tineretul”, spune „Regele”.

min. 45 – Spectatorii nu înţeleg de ce ieşenii acceptă dominarea oaspeţilor. La peluza sud apare un banner cu mesajul: „Jucaţi fără vigoare/ Vă bate clasa pregătitoare”.

min. 46 – Începe repriza a doua. Constănţenii au alte tricouri, mult mai curate, îmbrăcate la sugestia arbitrilor, care susţin că scutecele trebuie schimbate foarte des, altfel se irită pielea.

min. 55 – altercaţie între Vaştag şi Ţigănaşu. Constănţeanul i-a aplicat ieşeanului un pumn în figură, după ce Ţigănaşu i-a spus că este rudă cu Rudel Obreja.

min. 68 – Hagi vorbeşte la telefon. „Unde sunteţi, Nadia? Ah, joci tenis cu Ilie? La ce hotel? În juma de oră vin şi eu, pune apă caldă în jacuzzi”.

min 76 – Țigănașu îl scuipă pe Alibec, iar acesta îi întoarce și celălalt obraz. Luat la rost de Dică, Alibec explică: Ce vrei, bre, am luat și io cartea aia Biblia, și am citit, că nea Gigi tre’ să știe că-s creștin.

min. 89 – Corner la poarta Viitorului. Execută Milea. Pătulea se înalţă maiestuos, reluând cu capul. Capul lui Alibec, căruia îi aplică cu fruntea o lovitură în ceafă. Spectatorii exclamă „E goooool”.

min. 90 plus 4 – centralul prelungeşte partida pentru a permite oaspeţilor să înscrie golul victoriei, așa cum recomandase Crăciunescu. Chiţu ajunge singur cu Irimia şi trage cu sete la poartă. Îl loveşte pe ieşean în piept. Şutul a fost foarte puternic, la fel însă şi sternul veteranului ieşean, balonul ducându-se cu boltă direct în butul constănţean. Centralul fluieră finalul, consfinţind scorul de pe tabelă: 2-1.

Declaraţii după meci:

Liviu Ciubotariu, antrenor CSMS Iaşi: „Le-am citit jocul, ştiam că sunt o echipă tânără, tehnică, dar ştiam totodată că ei greşesc din cauza exuberanţei pe care le-o dă tinereţea. Faţă de Prunea, eu arăt mai tânăr, aşa că nu mi-a fost greu să găsesc strategia potrivită. Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe, a acestor băieţi, care, deşi au ajuns în cea de-a patra lună de când sunt neplătiţi, au jucat azi cu multă dorinţă, cu multă inimă, ficat şi splină. Ni s-a spus de o lună şi jumătate că se rezolvă cu banii, acum sunt promisiuni că se va rezolva ceva, măcar un salariu să se dea în cursul acestei săptămâni. Eu am venit aici pe alte cosniderente, că e stabilitate şi că nu sunt probleme. Sunt convins că lucrurile se vor rezolva, dar trebuie ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Au şi ei familii, vor să meargă în cluburi, acuşi vine Paştele şi majoritatea vor să meargă în Belize. Eu nu mor de foame, dar băieţii sunt tineri şi au nevoie să fie plătiţi. În special Pătulea.”

Cătălin Anghel: „Situaţia este una delicată la Viitorul. Antrenez o echipă de tineri, care au făcut greşeli individuale, colective… Ştiam că vom întâlni o echipă foarte periculoasă. Trebuie să ridicăm capul şi să ne gândim la următorul meci. Sunt convins că vom rămâne în prima divizie, deşi avem multe lucruri de pus la punct. Inclusiv pe relaţia cu Hagi, care uită adesea că patronii nu nici un cuvânt de spus în faţa antrenorului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *