Vin Pheiddipides şi Xena la Sfânta Parascheva?!

Mult îi mai e dat ortodoxismului şi bunului simţ să mai sufere în aceste zile cruciale pentru omenire. Peste preoţii care se îndestulează din încălcarea celor 10 porunci, fără a arunca o firimitură de pâine sutelor de mii de creştini ce vin anual să se roage la racla Sfintei Parascheva, mai sunt şi câteva minţi creţe, „inspectori erudiţi”, ajunşi la Iaşi de pe la Cioca Boca, care ţin morţiş să truncheze tradiţia şi ospitalitatea, şi aşa trasă de păr, a săptămânii ce se concentrează în jurul celei mai mari sărbători a Iaşului.

Unul dintre cei care iubesc să se audă trăncănind este şi consilierul local Florentin Ciobotaru, care a cerut ca numărul de zile alocat Sărbătorilor Iaşului să fie restrâns, centrul să fie ferit de manifestări, acestea urmând să fie mutate în cartiere, monumentele să fie curăţate – oricum astea se curăţă rapid de pe faţa pământului la câtă grijă au unii de ele, iar pelerinii să fie îndepărtaţi de lângă Mitropolie şi să fie duşi să îngheţe în corturi în Târgu Cucului.

Acţiunea, care încununează inteligenţa nativă a consilierului locale se referă la organizarea, la data de 16 octombrie, a unui „Marş al pelerinilor – concurs atletic”.

Bre, nea Ciobotaru, da’ mai bine intitulai acţiunea „Marşul broboadelor” sau „Ultimul drum cu sarmaua în gât”, că oricum cea mai mare parte dintre pelerini sunt oameni ajunşi undeva la capătul vieţii, aşa cum şi neuronii tăi sunt în prag de a se fosiliza.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *