Vinul de Cotnari, îndoit cu apă de Bega [Pamflet 100%]

Pohta ce-a pohtit-o Constantin Deleanu, directorul Cotnari SA, s-a împlinit în bună măsură. După ce, cu câteva luni în urmă, anunţa că intenţionează să cumpere celebrul brand al Stelei Bucureşti, iată că Deleanu a reuşit să pătrundă în Liga 1, devenind sponsor al echipei Poli Timişoara. Se pare că entuziasmul managerului de la Cotnari nu se opreşte aici, el dorind să înfiinţeze prima ligă a caselor de vinuri din România. Deja a avut loc o întrunire a reprezentanţilor celor mai renumite podgorii româneşti, de unde Deleanu şi-a notat câteva gânduri.

– Ieri a avut loc prima reunire a Comitetului de organizare a primei ligi fotbalistice a caselor de vinuri din România. Iniţial, s-a dorit ca şedinţa să aibă loc la Beciul Domnesc, dar majoritatea au respins ideea, din superstiţie. În cele din urmă, pentru că tot aveam nevoie de un trezorier al asociaţiei, ne-am strâns cu toţii la Casa Isărescu. A durat foarte mult până am primit confirmările de participare de la cele mai răsărite branduri din viticultură. Unii, de la care aveam pretenţii, m-au refuzat sec din prima. Alţii, mai diplomaţi, au cotit-o demidulce. Fiecare după soiul lui, ce să le fac?

– Oricum, ne-am strâns vreo doişpe doritori să participe la o competiţie a balonului rotund. Bine, după şapte ore de dezbateri acidulate la temperatura camerei, mulţi dintre participanţi puteau jura că e vorba de balonul oval. Unii, mai aprinşi din fire, chiar au încercat să pună whisky pe foc, dar le-am cerut să părăsească încăperea. Nu de alta, dar vrem o ligă curată, fără suspiciuni de corupţie. Şi, mai ales, ne dorim o ligă cu jucători sănătoşi, care să nu se dopeze cu pastile de făcut vinul peste noapte.

– La un moment dat, am ajuns la redactarea statutului. Am convenit ca preşedintele ligii să fie ales anual, de către o comisie specială care să deguste bilanţul activităţii sale. De asemenea, am convenit ca, în afară de cartonaşele roşii şi galbene, arbitrii să folosească şi cartonaşele roze. Evident, vestiarele vor fi amenajate în pivniţe, iar lovitura de începere va fi dată din cercul de butoi aflat la centrul terenului.

– Odată fiind stabilite aspectele care ţineau de regulament, am hotărât că este nevoie să alegem un personaj emblematic a cărui figură dea greutate asociaţiei noastre. Aici, discuţiile au fost furtunoase, până spre dimineaţă. În cele din urmă, cu toţii l-am votat cu tărie pe Dobrin. În fine, sper să nu se supere Pancu, dar am preferat pe cineva care nu mai poate să ne frece toată ziua la fondul de protocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *