Visuri de Bruxelles

Că ministrul nostru Relu Fenechiu împreună cu dâmboviţenul prin adopţie Crin fac de demult cărţile în Partidul Brătienilor, nu mai e un secret pentru nimeni. Dar că liberalul ieşean are mână liberă în ceea ce priveşte alcătuirea listei finale privind candidaţii cu săgeată albastră propuşi pentru Parlamentul European, ştiu  destul de puţini. Ei bine, surse liberale extrem de discrete, care fac însă parte din cealaltă tabără, adică din anturajul lui Tăriceanu, Chiliman şi Orban, ne-au spus recent, la un şpriţ de Cotnari, că deja ministrul Relu a scris cu mânuţele sale, în locuri sensibile şi eligibile, cu majuscule, numele a patru indivizi ce lui personal îi sunt tare dragi.

Eduard Kmen

Eduard Kmen

Dacă doi dintre copiii săi de mingi nu ar avea de-al dracului nici cea mai mică şansă de a ajunge în inima Europei, fiind mai ceva ca verzele de  Bruxelles, următorii doi stau extrem de bine la capitolul încredere, pe hârtiuţa compusă de baronul liberal de Iaşi. Altfel spus, aceştia din urmă sunt ca şi lipiţi de un post de parlamentar la Bruxelles, la fel ca şi timbrul de scrisoare. Cei doi se numesc Cătălin Turliuc, profesor de istorie şi mare cercetător ştiiţific, şi Paul Eduard Kmen, şeful de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Iaşi. Primul candidat este plin de charismă fiind asemănat de ieşeni cu actorul american Eric Dane, interpretul cunoscutului personaj Mark Sloan din serialul de succes „Anatomia lui Grey”, dar numele celui de-al doilea personaj este destul de des pocit de către public, unii strigându-l Şmen în loc de Kmen.

Catalin Turliuc

Catalin Turliuc

La final, după definitivarea listei liberale pentru Parlamentul European, dar nu înainte ca prezidentul Crin să-şi impună şi el câţiva dintre apropiaţi de-ai săi, hârtiuţa va ajunge de sanchi pe masa Consiliului Naţional Executiv al PNL, pentru validare.

Noi cei de la „Bârfa” avem însă informaţii sigure, certe, zemoase, palpabile şi de la prima mână, că ministrul Relu are deja un cuvânt greu de spus în legătură cu rezolvarea acestei probleme spinoase. În rest, s-auzim numai de bine!

Lola Şmen, o dizidentă din tabăra lui Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *