Voleibalistele de la Penicilina ar putea juca în prima ligă

După ce, anul trecut, una dintre echipele cu tradiţie în sportul ieşean, Penicilina Iaşi, a fost lăsată să moară, Cam la fel ca echipa de fotbal Politehnica Iaşi, iată că noua formaţie de volei feminin, CS Penicilina Iaşi, susţinută de cei de la Antibiotice, ar putea avea şansa de a juca în prima ligă.

Acest lucru ar fi posibil dacă echipa Pro Volei Botoşani, care se confruntă cu mari probleme financiare, s-ar retrage din campionat, iar Federaţia le-ar permite ieşencelor să evolueze în Divizia A1.

„Dacă echipa din Botoşani se va retrage, aşa cum se aude, iar Federaţia ne-ar solicita, cu certitudine vom juca în Divizia A1. Oricum, obiectivul nostru este de formare a unei echipe, cu elemente autohtone sau elemente sportive tinere, pentru ca apoi să ne putem gândi la competiţii europene“, a spus preşedintele CS Penicilina Iaşi, Vasile Stângă.

În cazul în care nu vor evolua în Divizia A1, ieşencele îşi vor începe activitatea competiţională în această toamnă în liga secundă. Obiectivul echipei va fi promovarea în Divizia A1 şi, pe urmă, participarea în maximum doi ani în cupele europene.

Debandadă totală la Botoşani

Şansele ca echipa Pro Volei Botoşani să evolueze şi sezonul viitor în prima ligă sunt aproape nule atâta timp cât finanţatorul echipei, Cătălin Buhăianu, a declarat că vrea să renunţe la echipă.
Promovată în premieră în Divizia A1, în luna mai a anului trecut, Pro Volei a reuşit evoluţii foarte bune în sezonul 2010-2011, ocupând locul VII în clasamentul final şi fiind foarte aproape de calificarea pentru Cupa Balcanică.
În momentul de faţă, Pro Volei Botoşani mai are în lot doar jucătoarele din Botoşani, care în sezonul trecut au evoluat foarte puţin. Celelalte jucătoare, chiar dacă mai erau sub contract, au fost lăsate să plece la alte formaţii, deoarece clubul nu mai avea bani să le plătească.

Decizia finală o va lua Federaţia

Rămâne de văzut ce decizie va lua Federaţia Română de Volei în legătură cu locul rămas liber după retragerea echipei botoşănene.

În cazul în care Federaţia nu va oferi locul rămas vacant formaţiei ieşene, CSM Sibiu, singura echipă retrogradată din primul eşalon, sau de una dintre formaţiile care au jucat în turneul de promovare în Divizia A1, CET Govora-Colegiul Naţional “Mircea cel Batrân” Râmnicu Vâlcea sau CSM Focşani ar putea ajunge în Divizia A1.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *