Vosganian are cu ce se lăuda. Cu proiectele altora!

Nici bine nu a început bine mandatul de senato… – ne scuzaţi, de deputat, ca fostul liberal Varujan Vosganian a început să îşi prezinte propriile iniţiative şi promisiuni către alegătorii Iaşului. Astfel, aflăm din gura proaspătului parlamentar înrolat în oastea lui Tăriceanu că spitalul Regional de Urgenţe, ăla despre care vorbeşte toată lumea, dar care nu se mai face niciodată, că va primi în sfârşit finanţare europeană, undeva prin vară-toamnă, adică în a doua jumătate a anului. După cum am aflat noi, banii ar urma să vină de la BEI – Banca Europeană de Investiţii, cam în zece luni de la semnarea memorandumului.

Până aici, toate bune şi frumoase. Citind noi printre rânduri, vedem însă că memorandumul a fost semnat de fostul Guvern Cioloş, în ultimele sale zile la Palatul Victoria. Aşa că noi nu vedem care-i meritul armeanului. Că şi-a pus Cioloş semnătura pe proiect? Că ne dă banca europeană banii sau că, la un moment dat, când o face plopul mere, cineva ar urma să întocmească şi un proiect concret pentru asta?

Noi punem această intervenţie doar pe seama bramburelii politice şi a crizei de proiecte beton pentru Iaşi, în lipsa cărora mai reşapăm ce-au făcut alţii. Dacă ne întrebaţi pe noi, e o ştire cam ca la Radio Erevan: adică s-a semnat, dar nu s-a finalizat, s-a aprobat, dar nu au venit banii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *