Vrăjeli cu rujuri şi rimeluri Mary Kay

„Mary Kay”, un nume foarte cunoscut în lumea produselor cosmetice. Iată, că de ceva timp, această marcă s-a pripăşit şi la Iaşi, via Rusia. Tinere studente, îndeosebi basarabence, au fost atrase în lumea „mirifică” a consultanţei privind distribuirea acestor produse. Nu a trebuit să treacă prea mult timp pentru ca tinerele să realizeze că afacerea este, de fapt, o mare ţeapă.

curs-mary-kay

Curs Mary Kay

Am găsit cu uşurinţă sediul „ţeparilor”: lângă Filarmonică, undeva într-un gang la Moldconstruct, pe stânga, o uşă albă de termopan. Prima „oră de frumuseţe”, cum obişnuiesc să spună femeile Mary Kay, a decurs foarte frumos, cu multe promisiuni care deja năşteau o femeie de succes. Produse cosmetice de elită, bussiness care îţi aduce mulţi bani, fraze care sună promiţător la prima vedere. „La început vei avea nevoie doar de 400 Ron, taxă de înscriere, bani investiţi care îţi vor aduce mai târziu un venit suplimentar”. De aceste replici se folosesc ţeparii, „femeile de succes”, cum sunt cunoscute în afacerea „Mary Kay”, pentru a atrage cât mai multi clienţi, femei credule care tind să cadă în plasă cu uşurinţă atunci când e vorba de cosmetică.

Vrăjeala Mary Kay

„Mi s-a promis un venit de peste 1000 de euro, fără să depun prea mult efort. Sunt la facultate şi o atare modalitate de a câştiga ceva bănuţi, mi s-a părut oportună”, ne mărturiseşte “o clientă” ţepuită. “Îmi plac produsele cosmetice, în general, dacă e posibil să faci şi o afacere din asta, sună prea bine. Am zis să încerc”, ne povesteşte o altă tânără care şi-a luat ţeapa şi „a muşcat la vrăjeala cosmetică Mary Kay”.

Fraze-tip, ţeapă cât casa

Rujuri, rimeluri, creme şi multe alte produse cosmetice care aduc bani. „Organizăm ore de frumuseţe, unde invităm femeile interesate de cosmetică, minim cinci ore pe săptămână, din care vom avea un venit de minim 500 Ron”, sunt fraze care la prima vedere stârnesc mare interes. „Aşa am reuşit şi eu, am ajuns femeie de succes în afacerea Mary Kay”, mint fără să clipescă ţeparii „cosmetologi”.

Iei de dai cu Mary Kay

„Am rămas cu un gust amar. Zi de zi, la cei 400 Ron se adăugau alţii 10, 50, 100, însă câştig, nimic. Mi-a fost greu să renunţ pentru că de la început am depus suflet şi doream să ajung şi eu o femeie de succes, aşa cum mi s-a promis dar trebuia să vină şi ziua când să zic stop”, ne povesteşte cu tristeţe în glas una dintre „victimele femeilor de elită”. „Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o lecţie de viaţă şi sper ca morala din fabula mea să fie învăţătură şi pentru restul femeilor”.

E lesne de înţeles faptul că, după ce au cheltuit peste 5-6 milioane de lei vechi din propriul buzunar, „cursantele”, viitoare „femei de succes” Mary Kay, au realizat că, de fapt, au luat o mare, foarte mare ţeapă…7 comentarii

Lasa comentariu
 1. Ana

  Cine nu-si doreste nimic cauta doar motive, cine vrea cu adevarat sa devina de succes, cauta posibilitati.
  Sa ne invatam sa mai si muncim, nu doar sa barfim…

 2. vlad

  Cred ca depinde cu ce „reprezentant” s-a vorbit. La multe firme de genul acesta unii sunt niste fantome. Nu poti atribui numele firmelor cu aceste persoane.
  „Mi s-a promis un venit de peste 1000 de euro, fără să depun prea mult efort” – asta e o studenta exemplara, credula care probabil acum lucreaza la vreun video-chat. Ce articol tepar! Adica castigul rapid si fara prea mult efort e visul ei. De ce mai faci facultatea, tuto?

 3. Olguta

  Si care este teapa ? Ai cumparat niste produse cu acesti bani pentru a le folosi la ore de frumusete, dar cred ca, tu le-ai tinut acasa si te-ai asteptat sa faci bani uitandu-te la ele ! Trebuiau promovate produsele, sunt de foarte buna calitate si accesibile ca pret. Fara munca nu castigi ! Sau …poate cunosti alte joburi „la moda”, din care se castiga mult mai bine si cu foarte putin efort !

 4. Andreea

  Sunt perfect de acord ca jurnalistii trebuie sa informeze populatia.Da, dar nu cu ideile unei singure persoane. Orice ban se castiga prin munca,prin intermediul acelor ore de frumusete GRATUITE oferite de consultanti, prin promovare personala. Da, am vorbit cam frumos pana aici..scuza-ma, dar draga „consultant”, fiind o plosnita inchisa in casa nu o sa iti bata nimeni la usa sa iti aduca 1.000 euro.Este o munca frumoasa pentru cele care au indemanare in vanzari, este un privilegiu sa cumperi mereu produse calitative si ORIGINALE cu un discount considerabil, este admirabil rezultatul imediat al acestor produse si totusi…tu nu ai reusit sa vinzi.A cui problema este???Stimata consultant, trezeste-te, ia geantuta aceea frumoasa pe care scrie Mary Kay, zambeste si vine…si vei avea acei 1.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *