Zboară, Libelulă, zboară!

V-ați săturat să așteptați ieșirea din tranziție? Să tot umblați, fără rost, după luminița de la capătul tunelului? Ați suportat destulă umilință, foame, deziluzie, dezgust și lehamite? Vi s-a acrit de reforme, restructurări, remanieri, rezilieri, renașteri și revoluții? V-ați săturat de partide, politicieni, promisiuni, proiecte, platforme, programe și propagandă? De ideologii, doctrine, facțiuni, viziuni și mișcări? Vi s-a acrit de minciunile politicienilor, de promisiuni și planuri de salvare? Vi se par toți politicienii o apă și-un pământ? Vă numărați printre aceia care cred că politicienii sunt principalii, dacă nu și singurii vinovați de scăderea nivelui de trai, de corupție, de marginalizarea României, de inundații și de încălzirea globală? Sunteți parte a celor 70-80-90% dintre români care nu au încredere în deputați și senatori și care detestă Parlamentul?

Zboară, Libelulă, zboară!Ei bine, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, s-ar putea să greșiți! Nu că nouă ne-ar fi mai dragi politicienii, în general, și parlamentarii, în particular, decât vă sunt dumnevoastră, dar – credeți-ne! – nu este vina lor! Există cauze obiective și accidente insurmontabile care fac ca, deși au cele mai bune intenții și cele mai generoase proiecte, parlamentarii să nu le poată pune în practică!

Intuim că s-ar putea să vi se pară o gogoriță nedemnă de paginile Bârfei de Iași, dar cel puțin de asta a vrut să ne convingă șturlubaticul deputat OTV-ist de Bârlad, doctorul Tudor Ciuhodaru. Despre care aflăm că, lunea trecută, la pachet cu încă vreo cinci deputați de Iași, a ratat participarea la o ședință a Camerei Deputaților din cauza vitregiiilor vremii! Recte, zurbagiul PPDD-ist nu a putut să își ia zborul de pe Aeroportul din Iași fiindcă – vezi, Doamne – pe malurile Dâmboviței vremea nu permitea aterizări, nici măcar de urgență. Să ascultăm mărturia: „Cursa a avut o întârziere de câteva ore. Motivația oficială a ținut de vremea nefavorabilă care a anulat, am înțeles, și alte zboruri. Noi trebuia să ajungem la ora 16.00, dar am ajuns doar la interpelări și întrebari. Eu am avut de susținut o serie de inițiative, în special pe domeniul sănătății. La interpelări am avut o solicitare către ministrul Sănănății privind eliminarea asistenței de urgență stomatologice la copii”.

Vă dați seama, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, câte lucruri s-ar fi rezolvat în sistemul sanitar românesc dacă Ciuhodaru nu ar fi fost sabotat de meteorologi și ar fi ajuns la timp în Parlament? Cum ar fi crescut salariile medicilor nu până la 1.000, ci până la 10.000 sa chiar 100.000 de euro? Cum s-ar fi redeschis spitalele închise de guvernul pe care, întâmplător, și Ciuhodaru îl susținuse? Cum…

Suntem de acord că nu poți să te pui cu vremea. Dar, dacă Ciuhodaru și-ar fi luat porecla în serios, poate că nu se ajungea aici. Păi, ce înseamnă 400 de kilometri, cât sunt până la București, pentru o Libelulă precum Ciuhodaru?!

Ministerul Sănătății Mintale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *