Zona întunecată a Justiţiei

Cum i-a ţinut isonul noul preşedinte al CSM judecătoarei Costiniu, cea mai bună amică a ieşencei Mona Pivniceru

Alina-Ghica

Alina Ghica

Justiţia românească se află, în aceste momente, l-a mâna unui tandem de judecători care a ţinut, în trecut, partea unor magistraţi controversaţi, implicaţi în scandaluri celebre de corupţie.
Judecătoarea Alina Nicoleta Ghica, proaspăt aleasă şef de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii, nu este tocmai uşă de biserică. În calitate de membră a CSM, Ghica ar fi votat alături de ieşeanca Mona Pivniceru, ca Viorica Costiniu, nevasta magistratului Florin Costiniu judecat penal, să poată intra în dosarele de corupţie chiar dacă soţul ori o rudă apropiată, până la gradul IV, a fost trimis în judecată sau s-a pus în mişcare acţiunea penală. Este de notorietate faptul că Mona Pivniceru, în prezent membru CSM şi magistrat în cadrul ÎCCJ, este una dintre cele mai bune prietene de familie cu Viorica Costiniu, ieşeanca moştenind de la aceasta din urmă funcţia de preşedinte al AMR (Asociaţia Magistraţilor din România). Susţinerea tacită a judecătorului anchetat pentru corupţie, e vorba de  Florin Costiniu, soţul Vioricăi Costiniu, s-ar fi produs cu toată opoziţia fostului preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă, care interzisese unui judecător de a judeca dosarele de corupţie ale rudelor.

Acuzaţii puerile pentru a-i apăra pe prietenii colegilor de breaslă   

Pivniceru-Mona

Pivniceru Mona

La un moment dat, Alina Ghica, acuza faptul că pagina InfoCSM.ro ar fi folosit imagini ale membrilor CSM din timpul şedinţelor Consiliului (n.r.- şedintele sunt publice) fără a obţine acordul acestora. Acuzele s-au legat şi de faptul că pagina de internet a publicat „informaţii legate de judecătoarea Viorica Costiniu, inclusiv imagini ale acesteia, în condiţiile în care la şedinţa din acea data a fost pusă în discuţie o propunere de modificare a legii în materie de incompatibilităţi”. Totodata, plenul CSM respinsese şi propunerea ca judecătorii sau procurorii care ocupă funcţii de conducere şi faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiuni de corupţie sau conexe infracţiunilor de corupţie, să fie suspendaţi până la finalizarea anchetei penale. Judecătoarea Alina Ghica, alături de alţi patru membri CSM, a fost într-un adevărat război cu pagina de ştiri a Consiliului. Scrisoarea în care ea a acuzat că site-ul CSM funcţionează în mod defectuos, tocmai pentru a apăra familia de judecători Viorica şi Florin Costiniu, a fost semnată de Georgiana Iorgulescu, Marius Tudose, Mona Maria Pivniceru, şi o altă ieşeancă Ana Cristina Labuş.
„Postarea ştirilor pe această pagină are loc într-un mod discreţionar, neţinându-se cont de ordinea de zi supusă dezbaterii şi nici de relevanţa unor subiecte”, au arătat cei cinci semnatari ai scrisorii. Cu alte cuvinte, corb la corb nu-şi scoate ochii… Mai mult decât atât, bârfitorii şi zvonerii de serviciu de pe malul Dâmboviţei susţin că noul preşedinte al CSM, Alina Ghica, ar fi implicată politic şi că ar fi omul serviciilor secrete. Nu se specifică ţara…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *