„Cuza”, cu proiectele, „Asachi”, cu banii!

Isteria proiectelor europene îi determină pe mulţi să ia decizii necugetate! De ceva timp încoace, se zvoneşte că prestigioasa Universitate „Al.I.Cuza” se confruntă cu un colaps financiar, atât de aprig încât profesorii îşi primesc salariile cu întârziere, studenţii iau burse mai mici, iar doctoranzii îşi aşteaptă leafa încă din luna iulie. În cadrul unui eveniment organizat, la Iaşi, pe tema accesării fondurilor europene, un profesor al universităţii din Dealul Copoului a mărturisit în plen că se simte nedreptăţit:

„Nu se dau salariile profesorilor pentru a susţine proiectele europene! Universitatea are în prezent 20 de proiecte care stagnează de ceva vreme. Am făcut şi eu câteva, pentru a susţine studenţii şi doctoranzii care fac performanţe, însă dosarul e din luna ianuarie în lucru”, a afirmat dezamăgit profesorul.

În schimb, continuă cadrul universitar, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” şi-a burduşit conturile cu bani europeni, reuşind să renoveze 12 cămine, cantina şi sala de sport plus terenul”.

Dacă au avut pile, nu ştim, dar cert e că politehniştii sunt mai şmecheri! Sau nu?



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *