„Vârsta mea s-a oprit undeva la 28 de ani”

Horaţiu Mălăele

*Horaţiu Mălăele va evolua pe scena Casei Studenţilor Iaşi, în comedia amară „Cafeneaua”

Horaţiu Mălăele, unul dintre cei mai iubiţi actori de teatru şi film din România, va evolua, pe15 februarie 2011, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, în comedia amară “Cafeneaua”. Reprezentaţia este o adaptare după textul dramaturgilor americani Sam Bobrik şi Ron Clark, în regia lui Horaţiu Mălăele.“ O comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. Un spectacol despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. O bufonadă amară, de altitudine dramatică, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane:  Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani ); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. O radiografie a efemerei noastre treceri pămîntene şi o sală ce răsună de aplauze şi mult după încheierea reprezentaţiei” , arată maestrul în prezentarea piesei.

Alături de Mălăele, sau  Hora, cum îl strigă prietenii, colegii ori familia, vor mai evolua la Iaşi şi actriţele Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Puţini  sunt aceia care ştiu că Hora este, laolaltă, actor de teatru şi film, grafician de success, dar şi tată şi soţ. Familia şi viaţa extraprofesională a lui Mălăele sunt mai puţin cunoscute de public, din două mari motive: maestrul nu prea vorbeşte despre asta şi apoi nu prea are deloc timp liber.

Horaţiu Mălăele este căsătorit de aproape 20 de ani iar soţia sa este absolventă  de Cibernetică şi director financiar la Compania „Nestle” România. Împreună au doi băieţi frumoşi, Ion Bogdan, de 18 ani, şi Cristian, de 16 ani. Maestrul nu este însă supărat deloc că cele două odrasle ale sale nu au câtuşi de puţin înclinaţii artistice. “Eu nu-mi doresc decât să pot comunica în continuare cu publicul. Vârsta mea s-a oprit undeva pe la 28 de ani. Nu simt deloc greutatea celor 51 de ani.  Cineva îmi spunea odată, într-un mod cam cinic, că în momentul în care greutatea lumânărilor este mai mare decât greutatea tortului, e mai bine să renunţi a te mai serba. Eu sunt un mare optimist şi continui să cred în dragoste şi în viaţă”, spunea anul trecut, marele actor, la serbarea celor 50 de primăveri.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *