TVR înghite ieşeni la greu

Carla Tompea

Carla Tompea

Fiica mogulului de Bahlui, Doru Tompea, propulsată direct în fotoliul de director al TVR Info, de fostul cuplu de la „Ziarul de Iaşi”, Dan Radu şi Alexandru Lăzescu

Carla Tompea, fiica din prima căsătorie a rectorului Universităţii „Petre Andrei din Iaşi”, Doru Tompea, cadru universitar la Facultatea de Drept a universităţii tatălui, dar şi vedetă locală a TVR Iaşi, a câştigat concursul organizat de Televiziunea Română pentru ocuparea postului de director al TVR Info. Adevărul gol-goluţ privind promovarea fiicei pesedistului Tompea este însă altul, ilustrând pe deplin bunele relaţii dintre UPA şi tartorii de la „Ziarul de Iaşi”, e vorba de cuplul care conduce şi acum din umbră cotidianul cu pretenţie de lider al presei locale din România, Alexandru Lăzescu şi Dan Radu.

La concursul organizat la Bucureşti, Carla a obţinut relativ uşor postul de director al TVR Info şi nu a avut, astfel, nici un fel de emoţie. Prin propulsarea vedetei locale în scaunul directorial din Capitală, putem spune, fără să greşim deloc, că în aceste vremuri „Ziarul de Iaşi” şi, evident, UPA vor face legea în televiziunea publică din România. Ne referim aici la Alexandru Lăzescu, din calitatea sa de preşedintele-director general al TVR, şi, nu în ultimul rând, la Dan Radu, care ocupă şi el un post-cheie de director în cadrul televiziunii naţionale.

Carla Claudia Tompea este de câţiva ani buni redactor-şef al Redacţiei Ştiri de la TVR Iaşi. Ea a fost declarată admisă la concursul care a avut loc, în data de 21 ianuarie, pentru ocuparea postului de Director (Departament) – TVR Info de către o comisie de evaluare din care nu a lipsit ieşeanul Dan Radu (preşedintele comisiei), Cezar Ion, Anca Lăzărescu, Ioana Avădani, Anca Fusariu, Mihai Rădulescu şi Sorin Rada (ultimii doi din partea sindicatelor din Televiziunea Română). Pe de altă parte, Cristina Leorenţ – cea care a coordonat TVR Info încă de la înfiinţare, pe 31 decembrie 2008 – nu a putut participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al TVR Info, candidatura sa fiind respinsă din cauză că nu ar fi îndeplinit criteriile privind experienţa managerială (de minimum 3 ani), impuse în anunţul concursului. Cristina Leorenţ a susţinut însă că a depus o contestaţie pentru că nu i-ar fost luată în considerare experienţa sa de producător ca experienţă managerială. La final, Leorenţ a precizat că va da TVR-ul în judecată, la calup, cu toţi membrii care au făcut parte din comisia de evaluare.

Bravo, Carla! Cu pile sau nu, ştim că eşti o fată valoroasă! Bagă mare!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *