40 de grade la umbră. Jurnal de Cotroceni (I)

Reporterii “Bârfa de Iaşi” au intrat în posesia a ceea ce seamănă cu un jurnal al preşedintelui Traian Băsescu. Un jurnal în care şi-a notat cele petrecute în ultimele zile de mandat. Ca s-o dăm p’a dreaptă, e doar un pamflet.

– Aseară am văzut un film mişto, ceva cu Apocalipsa din Vietnam, în care era un tip care zicea o replică tare, cică: „Iubesc mirosul de napalm în zori”. Băi, ce-l invidiez pe tip, aşa aş vrea să apar şi eu în dimineaţa de după alegerile prezidenţiale, cocoţat pe ruinele de la Cotroceni, după ce am detonat doişpte tone de dinamită, să strig şi eu: „Iubesc duhoarea de butoi şi praful de puşcă în zori!” Bine, nu va fi chiar în zori, ci mai pe la amiază, să fiu oleacă mai treaz. Sau poate mai pe seară, să prind şi o ţâră de prime time la tv.

– Ieri dimineaţă, în timp ce mestecam o etichetă de rom jamaican pentru o respiraţie proaspătă, mi-a intrat în dormitor unul din chelnerii de la SPP, cu o tavă mare în braţe şi un plic aşezat pe ea. Iniţial, am crezut că e testul de sarcină pozitiv a lui Nuţi şi deja mă pregăteam să-mpuşc mesagerul, dar norocul lui şi al meu a fost că a apucat să spună că e vorba de o scrisoare din Iaşi. Un profesor de la Colegiul Naţional mă ruga ca, în calitate de fost elev, să donez ceva şcolii. Mai întâi, m-am gândit să le trimit o notă de plată de la Cireşica, pe care să scriu: „Asta e cea mai mare notă a elevului Băsescu Traian!”, dar nu cred că academicii ăia de la Iaşi ar fi gustat gluma. Cu excepţia lui Liiceanu şi Pleşu, desigur, care se tăvălesc de râs când le spun bancuri marinăreşti. Încă nu m-am hotărât ce să le trimit oamenilor ălora de la Naţional. Mă mai gândesc.

– Am râs de m-am prăpădit vâzându-l pe prinţul Charles dând cu coasa în curtea unui sătean din Transilvania. Păi, când cosea Boc, ziceai că are lovitura de rever a lui Djokovici. Bang, bang! Băi, moale mai e şi Charles ăsta, păi aşa vrea să fie rege în România? Dar el crede că se poate descurca în ţărişoara asta fără să ştie să mulgă bugetul de stat, să cosească salariile şi pensiile, să toarne îngrăşământ la rădăcina telegondolei?

– Azi mi-am concediat unul din consilieri pentru că a avut o idee super tâmpită. Cică să-mi fac poză de profil pentru Facebook. Păi Ponta de când se agită să-mi facă poză de profil pentru Jilava, iar ăsta, gata, să mă pună pe Facebook! Parcă văd că, mâine, croitorul o să-mi ia măsurile pentru un costum în dungi, lejer, de vară. Băi, dacă mai cobeşte vreunu’, îl belesc!

– Băiatul ăsta de la Iaşi, Mihăiţă Ungureanu de la Forţa Civică, ţine coada băţ şi nu vrea să bată palma cu pemepeul meu. Un şmecher de la SRI m-a sfătuit să-l strâng de fudulii. Oare le are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *