Iulian Dascălu l-a felicitat pe Donald Trump cu ocazia mutării în casă nouă. Afaceri la nivel înalt

Iulian Dascălu are motiv să încheie zâmbind larg bilanţul anului 2016. Revista Capital l-a plasat pe poziţia a cincea în topul celor mai bogaţi români, evaluându-i averea la circa 450 de milioane de euro, în creştere cu vreo 10 milioane faţă de anul trecut. Interesant este că redactorii de la Forbesc au apreciat diferit zestrea lui Dascălu, coborând-o la circa 130 de milioane de euro, ceea ce a dus la o clasare a afaceristului ieşean pe poziţia a zecea în ierarhia milionarilor români. Intrigat de această diferenţă considerabilă de inventariere, Dascălu a decis să-şi facă singur socotelile, pe care le-a trecut într-un dosar strict secret. Nu şi pentru noi.

  • Urmăresc atent cariera lui Trump şi pot spune că, pentru mine, nu a fost deloc o surpriză victoria sa la prezidenţiale. Noi, investitorii imobiliari, suntem sortiţi succesului, oricât de mult ar încerca duşmanii să ne facă de petrecanie. Unde punem noi cărămida de bani, se simte. Totul e o problemă de fundaţie. Dacă faci un amestec beton între bani şi relaţii, poţi construi orice. Nu există structură de rezistenţă mai solidă decât mălaiul. Bine, nu ăla din care e făcută naţia română, mămăliga care nu explodează niciodată. Revenind la Trump, mă gândesc deja să-i fac o vizită, ca între dezvoltatori de succes. Evident, îl voi invita şi la Iaşi, la o plimbare prin Palas. Sper ca Melanie să aibă la ea cardul de shopping, să-mi triplez şi eu vânzările pe un an în doar jumate de oră.
  • Pe de altă parte, bucuria mea pentru Trump a fost stricată de indivizii de la Forbes, care mi-au calculat o avere cu mult mai mică decât este în realitate. Zău, e frustrant să umble vorba în târg că o ai mică. Bărbaţii ştiu despre ce vorbesc. Aşa că, pentru a compensa această nedreptate, am vorbit cu cei de la Capital să mi-o prezinte ca fiind de două ori mai mare decât e în realitate. Aşa că adevărul e undeva la mijloc. Asta e viaţa, câteodată trebuie să faci câte un implant de imagine, că altfel te mănâncă presa de viu. Până la urmă, cred că o să-mi fac propriul ziar financiar, să nu mai existe discuţii. Îmi pun contabilul redactor şef şi îl pun să scoată câte un top al miliardarilor în fiecare lună. Cu mine pe primul loc, măcar unşpe luni pe an. În numărul din 1 aprilie, îi dau voie să-l pună pe Piţigoi în vârful clasamentului, să mai râdem şi noi un pic. Deocamdată, hai să încep să-i scriu invitaţia lui Trump. Dar cum va ateriza el cu Air Force One pe aeroportul nostru? Uite, de aia nu-mi place de Bodea. N-a avut viziune cu aeroportul ăsta de la Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *