Costică Şerban: “Ştiţi cine m-a felicitat primu’ după numire?”

Costica Serban

Costica Serban

Notă: acest text reprezintă fantezia erotică a autorului, deci orice asemănare cu realitatea nu poate fi din vina noastră!

La nici două săptămâni după ce marea doamnă a manelei româneşti, Carmen Şerban, a dezvăluit public faptul că s-a tatuat, iată că şi tizul ei de la Iaşi, Costică Şerban, şi-a văzut împlinit unul din visurile copilăriei.

Printr-o decizie comunicată, miercuri, publicului larg, de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, Costică Şerban a fost numit şef absolut peste o grămadă de cercuri de copii talentaţi şi dornici de cunoaştere. Şi nu oriunde, ci într-un palat! Altfel spus: Costică Şerban, director la Palatu’ Copiilor!

“Ştiu că unii au strâmbat din nas, e normal să se întâmple aşa, ne aşteptam. Dar trebuie ca oamenii să înţeleagă că a fost o decizie luată, în primul rând, cu inima. Domnul Şerban, domnul profesor(!) Constantin Şerban este un veritabil profesionist şi, omeneşte vorbind, ne-am dorit cu toţii să-l vedem plecat mai repede într-un loc în care să dea şi mai accentuat măsura competenţei sale”, a declarat, contactată telefonic, şefa ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc.

Maria Cabalau

Maria Cabalau

A doua mutare: Maria Cabalău, posibilă şefă la Navomodele

La o zi după numirea în nobila funcţie, domnul profesor(!) Costică Şerban mărturiseşte că se simte deja “ca acasă” în imensul palat al copiilor. “M-am tot plimbat de colo-colo, m-am uitat la una, la alta, le-am cântărit, măsurat… Întradevăr, e un loc cu ştaif, mă prinde. Numai că-i cam mare, părerea mea, în comparaţie cu copiii, care îs foarte mici. Mă gândesc să mai închiriem din el… Da’ e doar o presupoziţie”, subliniază noul director al Palatului Copiilor.

După un tur al clădirii şi anexelor, domnul profesor Costică Şerban ne invită în birou, într-un cadru relaxat, unde ne serveşte cu ţuică şi ne pofteşte să ne simţim “ca la partid”. “Ştiţi cine m-a felicitat primu’ după numire? N-o să ghiciţi niciodată! Maria… Maria Cabalău a pus mâna pe telefon şi mi-a transmis: «dom’ profesor, dom’ profesor, n-am cuvinte!!!». Mi-a promis că ar veni să mă şi sprijine, pentru că ştie câtă nevoie am de oameni de încredere. Aş băga-o la Navomodele, clasele I-XII”, ne dezvăluie noul director o parte din planurile de viitor.

Acordeonu’ la maxim!

O mare ambiţie a domnului profesor Costică Şerban o reprezintă înfiinţarea, în cadrul Palatului Copiilor, a Cercului de acordeon. “Fără coarde! Aici e numai lume serioasă! Deci, exclusiv acordeon!”, a decretat, cu ochii umezi de emoţie, profesorul Costică Şerban. Ideea unui astfel de cerc o are de mulţi ani, din vremea când Iaşul se confrunta cu o lipsă crasă de lăutari profesionişti. “Cu 10-12 copiii talentaţi, îţi dai seama ce echipaj am putea face noi aici, la Palat? Să înveţe copilu’ o meserie, să ştie să câştige o bucată cinstită de pâine. Păi uite cum a fost acu’, la sărbători, jar mănânci câte cântări ai. Iar primăvara-vara, la tabără, la Ciric… E de muncă, nu glumă. Păi îmi pupă părinţii mâna, dom’le, pentru treaba asta”, este convins noul director al Palatului Copiilor.

De duşmani, numai de bine…

În privinţa corului de contestatari, care s-a reactivat odată cu numirea lui în această funcţie, domnul profesor Constantin Şerban susţine, cu delicateţea-i caracteristică, că experienţa l-a obişnuit să nu mai pună totul la inimă. “Ştiţi cum e vorba aia: câinele moare de drum lung şi prostu’… hai, dom’le, să fim serioşi. Niciodată nu-s mulţumiţi. Ba că Costică Şerban nu face, ba că Costică Şerban e prea negru, ba că e omu’ lu cutare, ba că n-are şcoală, că n-are masă, n-are casă, n-are pe pizda mă-sii… Păi eu muncesc de-o viaţă pentru partid, ştiu fiecare ulicioară din judeţul ăsta! Pe cine să pună director? Pe unu’ care n-a mişcat un pai şi aşteaptă să-i vină totu’ de-a gata, c-a făcut el nu ştiu ce rahat de mastere şi doctorate?”, conchide, retoric, noul director al Palatului Copiilor din Iaşi, domnul profesor Constantin Şerban.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *