Teatru pentru bărbaţi şi nu numai

Miss România se plimbă sumar îmbrăcată pe role, prin cafenele. Şi nu în orice cafenea, ci într-una în  care se joacă teatru.

Alexandra Poiana

Alexandra Poiana

Ieşeanca Alexandra Poiană, ocupanta locului I la Miss România 2007, este actor principal în noua piesă de teatru „Mamma Mia” care are loc într-o…cafenea. Mai precis, la „B Society Club”. Spectacolul, în regia lui Vlad Volf, un tânăr absolvent al Facultăţii de Arte „George Enescu”, este o comedie neagră în care se prezintă drama unei tinere fete care porneşte în căutarea dragostei adevărate.

Într-o atmosferă aglomerată, încărcată de fumul de ţigară, un reflector timid îşi face loc pe scena improvizată a locaţiei. O fată (Alexandra Poiană) îmbrăcată foarte sumar (spre deliciul publicului masculin) îşi trăieşte drama în singurătate, interacţionând uneori cu spectatorii, care îi urmăresc atent orice mişcare. Aceştia savurează cu grijă şi din băuturile comandate în prealabil de la bar.

Dar asta nu e singura piesă cu care ne încântă cafeneaua amintită. Acelaşi tânăr artist, Vlad Volf, a încercat să-l reinventeze pe Caragiale în piesa „MoRock!”, un spectacol în care se regăsesc patru schiţe într-o interpretare inedită. Spectatorii se pot delecta cu un dialog spumos între „amici” care ne spun‚ „Cum se mai înteleg ţăranii”, în timp ce rostesc „Tatăl nostru” în gând, pe o „Căldură mare”. Acestea sunt cele patru momente pe care le vom regăsi în spectacol.

Tipurile de evenimente nu reprezintă însă o noutate în  peisajul monden ieşean. Proprietarii cafenelei spun că, în general, ieşenii răspund pozitiv la astfel de evenimente, aceste două piese de teatru fiind deja la a doua reprezentaţie. Motivele, din punctul de vedere al promotorilor, sunt pur financiare, însă ieşenii nu au decât de câştigat de pe urma inţiativei culturale.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *