Panarame la conservă

Echipa ieseana a PCSupărările şi frecuşurile mai vechi dintre conservatorii ieşeni şi pesediştii primarului Niki par să nu le fi trecut oamenilor conduşi acum de Bazilie Cocalaru – machitorul cu moacă de batracian adormit şi voce dogită de carmol. Filiala lui Felix dela Iaşi a spus un „nu” în corpore, alianţei cu social-democraţii, chiar la Bucureşti, iar Cocalarul cel dogit a explicat că vina îi aparţine în exclusivitate lui Niki, om incapabil a-şi ţine promisiunile şi care s-a comportat cu aroganţă nemăsurată faţă de conservatori, nerecunoscându-le meritele în ultima campanie electorală. Care merite? Aceasta e întrebarea care se naşte firesc, de pe buzele oricărui biped. La Iaşi, PC-ul a fost întotdeauna un fel de Chelea-Drulei, pentru că efectiv nu a găsit nici oameni charismatici, nici teren fertil pentru a creşte, după cum, nici la nivel naţional, românaşii nu s-au înghesuit niciodată să voteze partidul unui fost turnător al Securităţii, posesorul unei mutre profund antipatice.

Voiculescu-Felix s-a scremut mult în ultimii ani, să ajute oameni nevoiaşi, ori copii valoroşi (dar lipsiţi de resurse materiale), mai ales prin intermediul fundaţiei care-i poartă numele, ceea ce e un detaliu care trebuie apreciat. Însă mai mult, nu s-a putut niciodată, partidul său fiind unul de găini zăpăcite şi omuleţi caraghioşi.

Actualmente, preşedintele PC la nivel naţional este un băietan cu ochi de curist, foarte drăguţ la o primă impresie, dar fără ouţe şi fără influenţă, pentru că tot bătrânul Felix e la manetele partiduleţului. În Iaşi, partidul e condus de acest Cocalaru, fost comentator sportiv şi mare amator de spirtoase, care a mai fost înscris în PD şi PSD, iar acum se crede mare buric al pământului, pe când în realitate nu e decât un gherţoi băşinos. E flancat de Bogdănel Alăbaşi, un fost pesedist de la tineret, moacă de constipat imposibil, ori de broscalid cu guler tare şi manşete albe, mic afacerist deloc ok, controversat şi fost fidel al lui Ion Solky, intrat în conflict cu Niki pe chestiuni ciolăneşti.

Mai e pe acolo un fel de fetică bună tare de-o partidă de umeri-craci, blondă de felul ei, fostă candidată la primăria Iaşului, din partea partidului lui Gigi Becali, plus alţi şi alţi ciudaţi/ciudate, care nu spun nimic prostimii iaşiote. Cu toate păcatele lor, atât PSD cât şi Gigi Niki sunt la un milion  de ani distanţă în faţa piticaniilor conservatoare, iar ori de câte ori acestea din urmă se arată războinice faţă de social-democraţi, ne buşeşte un râs de ne scăpăm pe noi..Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *