Cât va mai rezista euro?

Moneda euro este adoptată, în prezent, de 17 state membre ale Uniunii Europene, însă, de multe ori s-a pus problema de ce se va întâmpla în momentul în care aceasta va cădea.

,,Putem fi siguri de un singur lucru: dacă euro se va devaloriza, vor fi foarte multe căderi pe planul imobiliarelor, al afacerilor şi aşa mai departe. După părerea mea, moneda euro este singurul instrument care duce la dezvoltarea economiei europene, iar dacă aceasta se va duce la vale, criza se va adânci”, ne mărturiseşte Andra Morariu, absolventă FEAA.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Mulţi dintre noi nu realizăm importanţa acestei monede internaţionale, dar totuşi o folosim uneori zilnic, direct sau indirect, şi depindem de foarte multe ori de creşterea sau scăderea acesteia.

Întrebată dacă o eventuală intrare a Greciei în faliment va afecta România, Andra ne-a spus că noi vom avea de suferit chiar şi în cazul în care grecii îşi vor reveni din punct de vedere financiar.

,,Este evident că situaţia din Grecia nu este una foarte bună, iar un eventual faliment ne-ar afecta cu siguranţă. Consider că ţara noastră va avea de suferit din punct de vedere financiar, chiar dacă unii sunt de părere că nu va mai exista nicio recesiune indiferent de evoluţia Greciei”, afirmă tânăra.

Momentan, însă, suntem în criză, iar Andra crede că nu ar fi deloc benefic ca ţara noastră să adopte moneda euro, mai ales că, la momentul actual, nu îndeplinim criteriile necesare de intrare în zona Euro.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *