Evaziune şi corupţie la Strunga

Neculai Iuganu

Neculai Iuganu

Neculai Iugan, edilul din Strunga, are o toamnă extrem de agitată. Majoritatea consilierilor locali s-a răsculat şi a înaintat Parchetului Paşcani, dar şi DNA-ului, o valiză întreagă de acte, care justifică, negru pe alb, că din visteria comunei au dispărut aproape 170.000 de lei noi.

Mai mult, consilierii au întocmit fiecare câte o plângere elaborată pe care au trimis-o atât prim-procurorului interimar Liviu Beceru, cât şi Fiscului din Paşcani. Sesizările consilierilor nu sunt însă singulare. Pe numele lui Neculai Iugan a mai fost depusă o plângere, la 17 septembrie 2010, în care se reclama faptul că Primăria Strunga a fost prejudiciată de importante sume de bani.

Potrivit anchetatorilor, edilul va fi cercetat pentru fapte de corupţie săvârşite în actualul mandat dar şi pentru cheltuirea nesăbuită a banilor publici, conturându-se un prejudiciu de 170.000 de lei.

“Opt consilieri au întocmit plângeri la adresa actualului primar, pe care-l acuză de corupţie. Se face referire la faptul că Neculai Iugan ar fi primit foloase necuvenite. Sesizarea a fost înaintată DNA Iaşi dar ulterior a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani”, a arătat prim-procurorul Liviu Beceru.

Escrocheriile de la Strunga au ieşit la iveală încă de anul trecut, în urma unui control inopinat efectuat de inspectori ai Direcţiei Finanţelor Publice. În urma verificărilor a ieşit la iveală faptuil că o mare parte dintre banii Primăriei Strunga ar fi fost încasaţi necuvenit, atât de primarul Iugan, cât şi de viceprimar şi de alţi angajaţi, prin acordarea de prime ori bonusuri salariale.

Totodată, o altă parte din bani ar fi fost cheltuită şi pentru efectuarea unor servicii publice fantomă, pentru care nu există niciun fel de act sau document justificativ. Vorba cântecului: “Ce minune că eşti, ce mirare că sunt!”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *