Strategii secrete ale Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii lucrează în secret la o strategie privind creşterea demografică!

Până nu demult, cabinetele de planning familial ofereau pacientelor interesate sau cu probleme, anticoncepţionale gratuite sau, dacă era vorba de o capsulă mai bună, aceasta putea fi cumpărată mai ieftin.

În ultima perioadă, însă, lucrurile s-au cam… subţiat, întrucât de la o lună la alta numărul cutiilor de pilule anti-bebe oferite gratuit a scăzut până a ajuns la zero.

“Pacientele primeau, vara trecută, pastile gratuit, dar acum cum nu mai avem resurse. Eliberăm doar reţete. Nu cunoaştem motivul acestei modificări, dar presupunem că e vorba de o lipsă de fonduri”, ne spune Simona Ursu, medic la cabinetul de planning familial de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Preţul anticoncepţionalelor variază între 10 lei şi 45 lei.

“Pentru femeile care nu au posibilitatea de a-şi cumpăra nişte pilule mai bune, le prescriu pe cele mai ieftine care constă 9 lei, dar nu garantez atât de mult pentru ele în comparaţie cu cele mai scumpe. Printre beneficiile acestora trebuie să menţionez faptul că nu îngraşă, nu cresc pofta de mâncare şi nici pilozitatea”, ne mai spune Simona Ursu.

Ceea ce n-au luat, încă, în calcul autorităţile este faptul că românii – descurcăreţi din fire şi întreprinzători – au aflat în timp că există farmacii şi magazine care vând la preţuri mult mai mici prezervative. Aşa, ca să le facă în ciudă!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *