Lui Sichitiu i se pregăteşte din nou debarcarea

Grigore Sichitiu

Grigore Sichitiu

Victoriile obţinute în primele trei etape din retur au creat o atmosferă falsă în dealul Copoului, dar mai ales în rândul fanilor, care credeau că CSMU Poli Iaşi chiar are şanse de a promova în acest sezon.

Ultima săptămână a spart acest balon de săpun, înfrângerile cu ALRO Slatina, dar mai ales cu FC Bihor, punând lucrurile în lumina reală care există la echipa condusă haotic de preşedintele Grigore Sichitiu.

Că în Dealul Copoului lucrurile nu sunt tocmai roze a ştiut şi Sichitiu, cel care a şters-o la Bucureşti, pentru a se ocupa de licenţiere, vezi Doamne!

De fapt, el s-a făcut nevăzut în ultima săptămâna, deoarece se aştepta ca lucrurile să se împută la formaţia ieşeană.

Ceea ce nu ştie Sichitiu este că scaunul lui se clatină din nou serios, mai ales că primarul Gheorghe Nichita nu este obişnuit cu oamenii care îi comentează în faţă şi nu-i sunt obedienţi.

Ba mai mult, se pare că ultima înfrângere a pus capac. Premarele – care spunea că nu se pune problema unei promovări în acest an, votanţii ştiu de ce! – a luat foc după jocul pierdut pe teren propriu în faţa unei contracandidate la promovare şi le-a spus unor apropiaţi că s-a cam săturat de felul în care înţelege Sichitiu să conducă gruparea ieşeană.

Se strâng bilele negre

Pe lângă faptul că fanii şi-au cam dat seama că echipa nu mai are şanse de promovare, Sichitiu mai are şi alte „bube“, care par să-i aducă sfârşitul în Dealul Copoului.

După ce tot timpul s-a bătut cu cărămida în piept că el iubeşte această echipă şi că fanii trebuie să înţeleagă faptul că este a oraşului şi că trebuie să vină să o susţină, nea Grigore a comis-o înaintea meciului cu FC Mioveni, când n-a tipărit bilete destule, iar suporterii au fost nevoiţi să vadă meciul de la porţile stadionului.

A urmat episodul „ALRO“, când s-a cerut total aiurea amânarea acelui joc şi programarea lui cu patru zile înaintea partidei cu FC Bihor.

Rezultatul a fost unul catastrofal pentru elevii lui Falub, care nu au luat niciun punct din cele două dispute.

Şi de parcă toate astea nu erau de ajuns, Sichitiu s-a pus rău şi cu jucătorii.

Prin intermediul vicepreşedintelui Mircea Ursu, Sichitiu a anunţat că primele restante din tur au fost transformate în penalizări, sancţionându-se astfel neîndeplinirea obiectivelor. Ca argument a fost adus Regulamentul de Ordine Interioară, care cică ar stipula faptul că echipa trebuia să termine turul de campionat între primele cinci echipe, lucru care nu s-a întâmplat.

Dat afară în iarnă, reinstalat în martie

Venit din postura de „salvator al fotbalului ieşean“, Grigore Sichitiu a devenit destul de repede un personaj neagreat de primarul Gheorghe Nichita, mai ales după ce a declarat că nu doreşte vreo implicare politică la noua echipă de fotbal, CSMU Poli Iaşi.

Până la urmă, nea Grigore şi-a dat demisia, după care a continuat munca la formaţia ieşeană, deşi teoretic nu mai avea nicio legătură cu aceasta.

Negăsind un alt conducător mai de Doamne-ajută!, Nichita a fost nevoit să-l reprimească oficial, în martie, pe Sichitiu la echipă, ca o confirmare a „marilor sale merite“.

Acum nu ştim dacă Nichita va mai fi la fel de înţelegător cu un personaj care a reuşit să enerveze pe toată lumea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *