Ioan Nani, un titular în echipa naţională a marilor branduri. Antibiotice creşte sănătos

Ioan Nani este unul dintre managerii de mari companii care a trecut relaxat pragul noului an, plasat comod pe un bilanţ pozitiv al societăţii Antibiotice. Spre exemplu, în primele nouă luni ale lui 2016, Antibiotice SA a înregistrat un profit brut cu 22% mai mare decât în perioada similară din 2015, la care se adaugă o creştere cu 30% a vânzărilor pe piaţa SUA în 2016 faţă de 2015. E clar că omul e meseriaş, dar şi sutele de cercetători din spatele său au un randament pe care şi l-ar dori orice firmă de profil din lume. Efectul performanţei lui Nani se resimte şi în rândul copiilor de şcoală primară, unii dintre aceştia lăsând deoparte visele de a deveni astronauţi sau mecanici de locomotivă, ci aspirând la titlul de laborant farmacist, cum este şi cazul lui Spiridon Bacilescu, cu care Nani a purtat un scurt dialog.

Ioan Nani: Bine ai venit, tinere Minitehnicus. Sper că nu eşti singur în vizită la noi. Doamna dirigintă pe unde este?
Spiridon Bacilescu: Nenea director, doamna dirigintă a rămas un pic în urmă. Ea încă crede că tabloul lui Mendeleev e o carte de colorat, aşa că am lăsat-o la intrare, să-şi caute cariocile în poşetă. Mai bine zi-mi dacă paharul ăsta al lui Berzelius e curat. M-aş duce să beau nişte H2O de la chiuvetă, am o arşiţă zdravănă după Revelion, dacă mă înţelegi ce vreau să zic.

Măi, băiete, ai grijă cum umbli prin laboratorul ăsta, aici avem aparatură de zeci de mii de euro. Nu pune mâna pe eprubeta aia, e plină cu tulpini de Ebola!
Oho, de când căutam ceva pentru ierbarul meu! Cam cât de mari cresc? Dau frunze până-n primăvară, să am ce arăta la ora de botanică?

Auzi, hai mai bine să-ţi arăt curtea din spatele fabricii. Îţi dau şi-o minge, să joci cu colegii tăi de clasă. O aşteptaţi acolo pe doamna dirigintă, de acord?
Aoleu, păi asta e strategie de manager, domnu’ Nani? Crezi că mă duc după fentă aşa uşor, ca un streptococ la un dribling de penicilină? Sunt imun la vrăjelile astea vechi de pe vreme când eritromicina şi moldaminul erau capetele încoronate ale antibioticelor.

Uite, Spiridon, tu eşti un copil precoce, e clar, m-am prins de la bun început. Recunosc, n-am cum să te scot din laborator. Aşa că îţi ofer o jumătate de normă, ca ucenic. Ce zici?
Dacă nu e gargară cu ceai de muşeţel, batem palma. Dar vreau plata în avans pentru prima lună: două flacoane cu Minimarţieni şi un bax de Cavit cu aromă de portocală! Acum, hai, nu fi scârţar, scoate siropul ăla de cabernet, să udăm evenimentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *