Ieşenii, mai tari decât cienfuegoşii

La prima participare în competiţia „World Challenge Day”, Iaşul a învins oraşul cubanez Cienfuegos.

Ciprian Paraschiv

Ciprian Paraschiv

Iaşul a avut un total de peste 116.000 persoane care au făcut sport în locurile special amenajate, impunându-se lejer în faţa cubanezilor.

Pentru noi era şi greu să pierdem dacă ţinem cont că oraşul denumit şi „Perla Sudului“ în Cuba numără doar 160.000 de persoane în total, adică bătrâni, sugari şi alte categorii care nu prea pot face sport.

Mai mult, prin gradul de implicare, adică 53,1 % din populaţia înscrisă la eveniment, Iaşul a fost desemnat câştigător şi la categoria a III-a, în care au fost înscrise zece comunităţi cu o populaţie aptă să facă mişcare şi care depăşeşte 100.000 persoane.

World Challenge Day este o competiţie dedicată sportului pentru toţi, în care 52 de comunităţi din întreaga lume au concurat între ele, cu scopul de a motiva cât mai mulţi oameni să fie activi fizic, în mod continuu, pentru cel puţin 15 minute într-o singură zi.

Prilej de laude pentru Paraschiv

Meritul acestei victorii trebuia să fie arogat de cineva, aşa că s-a găsit foarte repede persoana “în măsură” să tragă turta pe spuza sa.

Acesta a fost coordonatorul regional pentru zona de Nord-Est în cadrul Autorităţii Naţionale de Sport şi Tineret, Ciprian Paraschiv, despre care nu s-a mai auzit nimic din momentul numirii sale în această funcţie pompoasă şi foarte bănoasă.

„Prima participare a Iaşului la «World Challenge Day» arată clar faptul că ieşenii iubesc mişcarea şi au un spirit organizatoric de invidiat. Sunt mândru că sunt ieşean şi mulţumesc tuturor partenerilor care au contribuit la acest rezultat şi, în special, echipei Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi. Este o recunoaştere deosebită pentru fiecare dintre noi, pentru comunitatea noastra locală, pentru România“, s-a umflat în pene Ciprian Paraschiv.

Cienfuegoşii, ofticaţi din calea afară

Presedintele Agentiei de Sport din Cienfuegos

Presedintele Agentiei de Sport din Cienfuegos

Corespondentul „Bârfei de Iaşi“ din Cuba, Luis Conchita Torriente, a stat de vorbă cu unul dintre liderii mişcării sportive din Cienfuegos, Carlos Rafael Fulgencio, un fel de corespondent al lui Cip Paraschiv.

Fulgencio s-a arătat extrem de supărat de faptul că ieşenii ar fi trişat la această întrecere.

„Avem informaţii clare că o parte dintre ieşeni au fost dopaţi înainte de competiţie cu iluzii de către domnul Parascheva sau Paraschiv, nu mai ştiu exact cum îl cheamă. În plus, acest domn, care a fost învăţat să numere chiar de doamna Roberta Anastase, a socotit numărul participanţilor. Am auzit chiar şi noi, aici, în Cienfuegos cum număra doamna Anastase, aşa că… e clar că am fost furaţi! «Ruşine, Dinu Patriciu», parcă aşa am înţeles că este urarea la voi când se întâmplă astfel de lucruri. Ne gândim foarte serios să contestăm rezultatele acestor întreceri, care ar fi trebuit să fie fair-play“, a spus Carlos Rafael Fulgencio.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *