Încep să se mişte lucrurile în Copou

După ce, timp de două săptămâni, cât echipa s-a aflat în cantonamentul de la Stadionul „Emil Alexandrescu“, şi nu am consemnat niciun transfer, iar lucrurile păreau să meargă din ce în ce mai rău, chiar antrenorul Ionuţ Popa declarându-se pesimist în ceea ce priveşte obiectivul echipei, iată că lucrurile s-au schimbat radical în ultimele zile.

Infuzia de bani care trebuie să vină de la Fundaţia Sportului Ieşean a mai animat lucrurile, astfel că preşedintele executiv Florin Prunea a reuşit să convingă doi jucători, dar şi un fost coleg de la Dinamo să vină în staff-ul echipei.
Cei doi jucători care au semnat cu Iaşul sunt Cristian Hăisan şi Yamoudou Camara.

Portarul Cristian Hăisan are 31 de ani şi a mai evoluat de-a lungul carierei la Rocar Bucureşti, Metalul Plopeni, FC Vaslui, Altay Constanţa, FCM Bacău, FC Braşov şi CS Mioveni.

Fundaşul francez Yamoudou Camara are 25 de ani şi a mai jucat la Nancy, Nancy B, FK Ekranes şi Unirea Alba Iulia.

Gică Mihali în locul lui Narcis Ciocârlan

Problemele medicale avute de Narcis Ciocârlan, la finele lunii noiembrie, i-au determinat pe ieşeni să caute un alt antrenor secund. Varianta aleasă a fost Gică Mihali, un bun prieten al lui Florin Prunea şi fost coleg cu acesta la Dinamo.

Gică Mihali şi-a început munca chiar din week-end-ul trecut, când a stat pe banca ieşenilor la amicalul cu echipa de Liga a III-a Rapid-CFR Suceava.

Gheorghe Mihali are 47 de ani şi a evoluat ca fotbalist la FC Olt, Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti şi Guingamp (Franţa). Ca antrenor, Mihali a pregătit echipele CSM Focşani, “U” Cluj, CFR Cluj, FC Argeş şi Al Ettifaq (Arabia Saudită).

Victorie la scor

Veştile legate de sosirea banilor de la Fundaţie i-au făcut pe jucători să trateze mai serios ultimul amical, în care au reuşit să se impună cu scorul de 5-0 (2-0) în faţa echipei de liga a III-a Rapid CFR Suceava, chiar dacă meciul s-a jucat la –18 grade.

Golurile au fost marcate de Onofraş (’20), Petrovic (’30), Herghelegiu (’60), Ciucur (’72) şi Cl. Tudor (’84).

Antrenorul Ionuţ Popa a început acest amical cu formula: Hăisan – Creţu, R. Tincu, Camara, Mitrea – Onofraş, Milea, Petrovic, Bădic – Gado, Brajkovic.

Au mai evoluat după pauză: C. Popa, Ciucur, Herghelegiu, Tudor, Nalaţi, Vladu, Vlaicu, Codrea, Humă, Gorovei, Huţanu.

În primul meci amical al iernii, ieşenii s-au impus cu scorul de 1-0 în faţa colegei de serie, FCM Bacău, graţie reuşitei lui Herghelegiu.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *