Eugen Neagoe, confuz în privinţa viitorului său pe banca tehnică a Iaşului. Învăţăturile lui Neagoe către Poli

Plecarea lui Nicolo Napoli de pe banca tehnică a CSM Politehnica, cu tot cu scandalul de rigoare, nu pare a fi adus liniştea în Copou. Venirea olteanului Eugen Neagoe, fost secund al lui Piţurcă la naţionala României, reprezintă o soluţie de moment şi, după primul eşec înregistrat deja la Cluj, 0 – 1 cu CFR, nu aduce nici măcar un punct în clasament. Dar, deocamdată, publicul îi acordă lui Neagoe cuvenitul bonus de acomodare, care presupune răbdare în aşteptarea primelor rezultate pozitive. În această perioadă de adaptare, pentru a afla cam cum stau lucrurile în Copou, Neagoe a avut un dialog cu liderul vestiarului, veteranul Andrei Cristea.

Andrei Cristea: Salut, meştere, ce faci? Ai venit cam devreme, mai este o oră până la antrenament.
Eugen Neagoe: Ce să fac, fac un pic de ordine printre hârtiile lui Napoli. Am găsit prin biroul lui tot felul de scheme de joc. Uite, aici e una de la meciul cu Timişoara, una de la Chiajna şi vreo şapte cu Manchester, Roma, Dinamo Kutaisi, Adelaide Thunder etc. Uite, pe o schemă cu Barcelona – Chelsea şi-a notat că scoate 100 la pauză şi introduce 250. Ce numere de tricou or fi astea?

Ei, e vorba de Euro. Scoate o sută de euro la Barca şi bagă în teren 250 la Chelsea. Nicolo era un antrenor de nivel european, nu se limita la nivelul Ligii I. Omul investea în echipă mult suflet, dar şi material, dar nu lăsa să se vadă asta, era un modest.
Oricum, fuse şi se duse, cum zicem noi prin Oltenia. Ideea e ce facem noi de-acum înainte. La Cluj ne prezentarăm aşa, fără pretenţii, că abia se schimbă antrenorul, dar ce zici, poate batem şi noi nişte echipe peste vreo trei – patru etape?

Eu zic să lăsăm treaba asta cu victoriile pentru începutul returului. E păcat să stricăm farmecul acestui tur ratat cu cine ştie ce succese răsunătoare. Să nu ne ia cu ameţeală, mai ştii? Mai bine în primăvară, când dă colţul ierbii, când apare primul ghiocel, ieşim şi noi cu prima victorie.
Bă, să ştii că ai dreptate. Aşa e frumos, să venim cu un cadou pentru domnişoarele din Copou. Fraierii vin cu zambile în dar, noi venim, bărbăteşte, cu prima victorie. Şi, până atunci, ce facem? Cică va fi o iarnă lungă, o să ne îngheţe talentu’-n jambiere.

Ei, prindem iar un cantonament în Antalya, ne mai dezmorţim la o miuţă în jurul casei de bilete. Poate ne trimite Nicolo nişte bilete clasa întâi la o linie aeriană mişto, Winmasters. Bagi o sută de euro, poţi câştiga o excursie în Ibiza sau, dacă n-ai deloc simţul porţii, rămâi caşbec acasă, pe ultimul loc în ligă. Hai, c-o să fie fun, o să vezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *