Forța de la coada vacii

La un partid aflat în opoziție te-ai putea aștepta ca dificultățile cu care confruntă, neînțelegerile interne și bâlbele comise de guvernarea USL-istă să fie adevărată mană cerească. La o mișcare care se revendică și care pretinde să scoată din amorțeală societatea civilă ai putea nădăjdui la descoperirea și promovarea vreunor voci, idei și atitudini valoroase, dar încă prea puțin cunoscute. La o alianță care își face blazon și profesiune de credință din „Dreptate și Adevăr” te-ai putea aștepta la luări de poziție ferme și bine fundamentate în legătură cu dosarele de corupție, cazurile de incompatibilitate, numirea procurorilor, componența CSM și a Curții Constituționale ori Raportul MCV.

Forța de la coada vaciiSigur, ați putea avea așteptări, dar nu veți găsi mai nimic din toate acestea la numita Alianță „Dreptate și Adevăr” ori la așa-zisă Forță Civică a ieșeanului Mihai Răzvan Ungureanu. Care pare să creadă că „reconstrucția dreptei”, la care se simte chemat să pună umărul, nu poate începe decât cu o campanie de promovare și susținere a… laptelui românesc, altfel grav afectat la achiziție de aflatoxina injectată de conjurațiile iudeo-masonice din industria alimentară. Cu acest crez în minte, MRU a scos paloșul acțiunii civice din teacă și a sunat mobilizarea în rândul forțoșilor de dreapta, însuflețindu-i cu următoarea chemare la luptă: „Dragii mei, veniţi alături de noi în campania care se opune distrugerii agriculturii româneşti! Îi încurajez pe tineri, nu doar pe cei din FORŢA CIVICĂ şi PNŢCD, ci şi pe cei din PDL să cumpere lapte românesc. Astfel, veţi participa la încurajarea fermierilor României, a căror muncă grea a fost pusă – în mod iresponsabil – sub semnul întrebării de guvernul USL. Fiţi şi patrioţi, nu doar membri de partid!”

Forța de la coada vaciiSigur că apelul liderului, ca și exemplul personal oferit de către acesta nu aveau cum să nu mobilizeze masele largi ale susținătorilor și membrilor Forței Civice. Așa se face că, cel puțin la Iași, forțoșii conduși de bravul avocat-stripper Dragomir Tomașeschi își consumă, mai nou, cotizațiile, donațiile și economiile personale exclusiv pe produse lactate. Dovezi irefutabile arată că sediul local al Forței Civice s-a transformat într-un adevărat depozit de lactate, iar surse demne de încredere dezvăluie că, la ordinul expres al lui MRU, nicio ședință de analiză și strategie nu începe decât după închinarea unui păhărel de lapte, iaurt sau kefir, urmată de salutul „Trăiască laptele din care ne-am născut!”

Ne e cam greu să credem că această campanie va revigora industria națională a lactatelor, că aflatoxina va da bir cu fugiții din furaje și din compoziția produselor ori că, inspirate de demersul MRU-ist, joianele mioritice își vor dubla brusc producția. După cum nu credem nici că, în urma acestui artificiu de imagine, Forța Civică și alianța aferentă vor reuși să depășească, la scor, procentele de lipide din laptele degresat. Cert este însă că, după o perioadă de încercări și frământări doctrinare, Forța Civică pare să își fi descoperit și asumat vocația autentică: aceea de partid de papă-lapte!

Forța de la coada vaciiVăcuța Civică

P.S. Nu ne-am lămurit ce e cu poza postată de Tomașeschi și în care cetățeanul cu cizme de cauciuc pare că încearcă să dea mâna cu vaca. E de la vreun congres al Forței Civice sau de la nașterea Alianței „Dreptate și Adevăr”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *