Prefectul, un pasionat al cărților. De joc…

La un politician care a schimbat trei partide – după calculele noastre – și a rămas de fiecare dată „în cărți”, te-ai aștepta să fie un practicant destul de iscusit al jocurilor de noroc. La un membru de partid care și-a speculat de fiecare dată atuurile, avansând în carieră și obținând diverse avantaje, iar asta fără scandal și „zgomot”, te-ai aștepta să se priceapă și la jocurile de strategie. La un apropiat al primarului care, pe deasupra, a mai și păstorit niște firme ale Consiliului Local prin care a fost ajutată și echipa de fotbal a Iașului, te-ai aștepta la un pasionat de mișcare, dacă nu și la un practicant al jocului cu mingea.

Prefectul, un pasionat al cărților. De joc...Nimic din toate astea, stimați cititori, în ceea ce îl privește pe simpaticul prefect Romeo Olteanu, fiindcă despre el este vorba! În loc de barbut, șeptică, Farmville sau fotbal, reprezentantul Guvernului în teritoriu este un valoros jucător de… bridge! (Pentru necunoscători, bridge-ul este varianta pentru oameni deștepți a jocurilor de whist sau rentz, un fel de șah al pasionaților cărților de joc). Așadar, un practicant al sporturilor minții, cu atât mai respectabil cu cât nu este vorba de un diletant, ci de un partipant constant la turnee regionale și naționale (chiar zilele trecute a fost la o competiție organizată la Piatra Neamț), bașca șef al a Clubului Local de Bridge.

Mai că am fi fost în stare să facem o reverență, așa cum merită, în fața unui politician pe care l-am redescoperit ca pe un iubitor al exercițiului intelectual, adevărat campion al minții și culturist al sinapselor… Numai că ne-am amintit că, recent, văzusem prin presă cum prefectul, în câteva luni cât trec de la o declarație de avere la alta, admitea că se îmbogățise cu vreo 90-100 de mii de euro. Sigur, explicațiile lui – că nu trecuse niște venituri ale doamnei cu același nume, că i se stricase pixul, că îi mâncase cățelul tema etc. – ne-au liniștit cumva. Dar chiar că nu am mai fi avut nicio îndoială dacă ar fi mărturisit că, pur și simplu, nu e jucător de bridge, ci de poker!

Podul Înalt

P.S. Pasiunea prefectului pentru jocuri de inteligență ne amintește și de un banc, pe care o să-l parafrazăm în cele din urmează. Știți care e diferența dintre șeptică și bridge? Șeptica este un joc de inteligență, iar bridge – unul de noroc! De ce? Fiindcă la șeptică depinde de cum dai cartea, în timp ce la bridge poți oricând să ai noroc să dai peste unul mai prost ca tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *