Stadion nou lângă Metro şi rămânerea CSMS-ului în prima ligă

În ce condiţii s-ar implica Adrian Porumboiu în finanţarea fotbalului ieşean

Modelul implementat de Florian Walter la Ploieşti pare a nu-i da linişte lui Adrian Porumboiu, cel care, ani la rândul, a pompat bani cu nemiluita  la Vaslui cu scopul de a-şi vedea echipa laureată cu titlul naţional. Pe motiv că, chiar dacă şi-ar atinge obiectivul, Vasluiul ar fi nevoită să joace meciurile din cupele europene doar la Piatra Neamţ, singurul stadion din Moldova omologat de UEFA, finanţatorul ia în calcul mutarea investiţiilor sportive în Dealul Copoului. Explicaţia este cât se poate de simplă: în Iaşi, o echipă puternică, sprijinită de autorităţile locale şi beneficiind de suportul comunităţii, ar avea mai multe şanse de a face performanţă decât la Vaslui. Strategia este cu atât mai viabilă cu cât primarul Nichita pune la bătaie un proiect vizând construcţia unui stadion de 28.000 de locuri la ieşirea din Iaşi, în apropiere de Metro, arenă care ar urma să găzduiască competiţii de anvergură.

Stadion nou lângă Metro şi rămânerea CSMS-ului în prima ligăIaşul, un al doilea Urziceni?

Singura condiţie cu şanse mici de reuşită este menţinerea CSMS în prima ligă. Despărţită, în acest moment, de cinci puncte de primul loc salvator, echipa din Copou trebuie să învingă în toate meciurile rămase de disputat pentru a mai putea spera la supravieţuire. Cu CSMS în „B”, viitorului guvernator al Regiunii Nord Est îi va fi mai dificil să convingă opinia publică de necesitatea ridicării unei arene moderne în Iaşi, lucrurile simplificându-se prin rămânerea echipei ieşene în prima ligă.

Cât priveşte finanţarea propriu-zisă, negocierile dintre administraţia Nichita şi Porumboiu ar putea lua în calcul preluarea unei echipe chiar şi din eşalonul doi şi ducerea ei, pe modulul deja cunoscut de la Urziceni, în cupele europene. Totul depinde de cât şi ce va arunca fiecare parte pe masa tratativelor…

Gică Duru, comerciant de licenţe

* * *

„Port discuţii cu Iaşul, dar încă nu este nimic concret. Într-un asemenea oraş poţi avea un stadion plin, iar publicul poate ajuta enorm echipa. Uitaţi-vă ce se întâmplă la Ploieşti cu Petrolul! M-am săturat să joc la Piatra Neamţ în cupele europene”

Adrian Porumboiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *