Adevărul din jurnalul lui Minciună [Pamflet 100%]

Ce legătură există între Aristide Buhoiu şi Daniel Minciună? Primul era jurnalist şi realiza emisiunea „Drumuri europene”, al doilea e director la CJ Iaşi şi are misiunea „Drumuri judeţene”. Dintr-un fragment al jurnalului personal, aflăm mai multe detalii despre cum plănuieşte Daniel Minciună să-şi împlinească planurile sale directoriale.

– Tare mi-ar fi plăcut să fi lucrat şi eu în Ministerul Transporturilor sau măcar în CNADR. Acolo viaţă, tată! Ăia fac autostrăzi şi drumuri expres, iar eu mă chinui cu drumuri judeţene. E ca şi cum ei ar juca în Liga 1, iar eu în seria judeţeană. Una e să tragi cu compasul pe laptop o sută de kilometri de autostradă şi alta e să te înece praful între Lespezi şi Budeni, la o pietruire de drum comunal făcută în arşiţa zilei.

– Cred că voi impune un master plan de transport în instituţia pe care cu onor o conduc. După o analiză sumară, mi-am dat seama că trebuie creat un sistem integrat de coridoare şi rute de circulaţie pe care să le respecte toţi angajaţii Direcţiei. Astfel, voi crea Coridorul I, principal, care să pornească din uşa biroului meu până la automatul de cafea. El va putea fi subtraversat de către drumurile secundare care fac legătura între birourile subalternilor. De asemenea, va fi amenajată o bandă de urgenţă către toaletă. Sper ca astfel să nu mai apară carambolaje care să se lase cu hârtii risipite peste tot.

– Bună ideea tinerilor unionişti de a construi un Pod de Flori peste Prut. Cred că aş putea prelua iniţiativa şi pentru infrastructura rutieră din judeţ. Mă gândesc la un Pod de Fetească la Cotnari şi un Pod de Cârnăciori în zona Paşcaniului. Sunt convins că aceste investiţii vor avea consecinţe cât se poate de favorabile asupra investitorilor din judeţ, care vor ajunge astfel mult mai uşor în locurile binecuvântate de soartă ale economiei locale.

– Mi-a semnalat un subordonat că pe un drum din judeţ cineva a scos o bornă kilometrică de pe margine şi a pus o piatră funerară pe care scrie: „Aici odihnesc planetara şi pivotul care au slujit cu credinţă Loganul meu nou nouţ. Condoleanţe din partea X-Service”. Mă gândesc să trimit şi eu, în semn de compasiune, o basculantă cu asfalt. Mai nasol e că, nu departe de acel loc, a fost descoperită o groapă comună care adăpostea cadavrele a mii de bielete, jenţi şi capace.

– Mâine voi începe demersurile ca Drumul Hoţilor să treacă în administrarea DNA, structură care dispune de specialişti bine pregătiţi în coordonarea lucrărilor de întreţinere ale acestei căi rutiere intens circulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *