Adio, dar râmân cu tine

Culmea oportunismului în politică a fost atinsă de PC. Ce fac adepţii lui Felix în aceste zile este de râsul electoratului. După cum se ştie, PC s-a măritat la nivel naţional cu PNL, formând o pseudo-alianţă intitulată ACD (Alianţa de Centru-Dreapta), bazată în special pe imperiul media al lui Dan Voiculescu. Din dorinţa de a scăpa de ameninţarea băsesciană, ACD trăieşte în concubinaj cu PSD şi şi-a găsit şi un nume: USL. Oaia neagră numită PC are însă vreo câţiva omuleţi prin ţară care chiar au şanse de câştig în alegeri locale, de exemplu Tudor Ciuhodaru la Iaşi şi Cristian Piedone în Capitală.

Problema e că actualii primari, Gheorghe Nichita şi Sorin Oprescu, au şi mai multe şanse de câştig. Şeful PC a făcut însă un anunţ triumfalist. Adicătelea, zice el, mergem separat la alegeri locale în toată ţara, dar la parlamentare mergem împreună.

Bine, întrebarea stupidă e ce se va-ntâmpla în cazul comasării celor două sesiuni de alegeri? Interesant este că la USL în Iaşi a fost bătut primul cui în mega-alianţa şi tot de la Iaşi va fi scos (aşa cum “Bârfa de Iaşi” anticipa cu ceva timp în urmă).

Toate ca toate, cert este însă că, în anul electoral care bate la uşa, lupta pentru ciolan va întrece cu mult suma luptelor politice din ’89 încoace.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *