Afară, afară, cu gazele din ţară!

Mare tămbălău, mare, la Bârlad, oameni buni, pe un subect pe cât de delicat, pe atât de necunoscut muritorilor de rând. Vreo două mii de localnici au ieşit pe străzile municipiului, iar asta nu pentru a cere reînfiinţarea judeţului Totova la apropiata regionalizare moşmandită de Dragnea şi echipa lui de desenatori de hărţi şi nici măcar pentru ca Bârladul să fie capitală culturală europeană anul viitor, înaintea Iaşului, a Timişoarei ori a clujenilor lui Boc. Motivul este unul cât se poate de serios: explorarea gazelor de şist, care ar fi dată cam pe şest de Guvernoiul lui Bonta şi Grin.

Afară, afară, cu gazele din ţară!Nu avem noi mare esperienţă de geologie şi nici căutători de resurse minerale nu suntem, că dacă am fi, poate că acuma vă salutam din mersul Maybach-ului. Din acest motiv, ne limităm doar la a vă face o relatare de la faţa locului, unde, cum spuneam vreo două mii de omuşteni, mare parte chiar localnici, şi nu oengişti cum au defilat prin dealul Copoului mai acu vreo două luni, au strigat în gura mare „Afară, afară, cu Chevron din ţară!”. Dar, cum spuneam că nu suntem experţi în prospecţiuni şi alte bogăţii de supt pământurile patriei, am lăsat specialiştii să se exprime liber. Şi, ce să vezi? Lângă grupul de protestatari a venit cel mai tare specialist în extracţia gazelor de şist, dar, totodată, un fin cunoscător al fenomenului beţiei la volan, al comportamentului gravidelor în travaliu ori al patologiei celor care s-au îmbuibat cu ouă roşii de Paşti şi au continuat-o, dupe aceea, cu chermezele la grătar. V-aţi prins, probabil, că despre derutatul Ciuhu de la UPU este vorba, cel care, de când nu mai este parlamentar de Iaşi, este un mare apărător a tot ce mişcă pe dealurile Tutovei şi chiar mai încoace, spre Vaslui City.

Orice motiv e bun pentru un protest la televizor

Prin urmare, camuflat în protestatar, deputatul fost PSD, fost PC, fost UNPR, actual PPDD şi cine ştie ce ne mai rezervă viitorul politicii, s-a apucat să critice atitudinea lui alde Ponta şi a duduiţei Rovăniţa faţă de americanii de la Chevron, care, deocamdată, au vrut să vadă cum stau românaşii cu gazele. Le spunem noi. Stăm bine. Atât de bine, că, dacă îl mai vedem des pe deputatul chelios dându-şi cu părerea despre orice, s-ar putea să ne dăm drumul de tot la gazele acumulate după posturile îndelungi cu fasole şi barabule. Oricum, după protestul gazelor de la Bârlad, ne aşteptăm să îl vedem pe derutatul Ciuhu îmbrăcat în costum şi cu tricou alb inscripţionat „Free Gigi”, că tot am auzit noi că patronul Stelei îşi face un nou partid din închisoare. Sau, cine ştie, poate s-o duce după Mişcarea lui alde Macovei, Băsescu şi alţi deontologi de prin pedeleu, că tot am auzit că-s în foame de parlamentari pricepuţi la toate… Şi atunci să te ţii proteste. Cu mâna la nas, nu alta, că altfel miroase rău. (Gazul de ţest)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *