Afară-i vopsit gardul… El Barin, amore mio de la Iaşi

Există un local în Iaşul nostru european, chiar în centrul urbei, unde nu poţi să intri dacă nu eşti manelist. Nu, nu te dă nimeni afară dacă nu prezinţi tricoul mulat pe untură, cele trei cefe şi kilul de lanţuri de aur la gât, dar ar fi bine să le ai la purtător dacă decizi să te avânţi în acest local.

Se pare că El Barin, căci despre respectivul stabiliment este vorba, este investiţia unui italiano vero în inima oraşului. ElBarin_1„Ţara voastră este frumoasă, dar într-o zi mă voi întoarce acasă, a fost legământul făcut în faţa presei italiene. Deschiderea localului EL BARIN BAR & SNACK a avut loc în anul 2009. Este situat în centrul Iaşului şi oferă clienţilor săi o amintire sau un imbold pentru a se bucura de frumuseţile gustative şi culturale ale Italiei. După 10 ani de experienţă în branşă în Italia, administratorul El Barin, Iulian Ghiţescu, a venit să împărtăşească ieşenilor din bucuriile trăite acolo. Pentru a trăi aceste bucurii, El Barin vă aşteaptă cu uşile deschise în fiecare zi!”, este prezentat localul într-o cursivitate aproximativă a limbii române pe un site local de specialitate.

Bucuriile nenumărate s-ar putea, însă, să fie rezervate doar patronului, întrucât, client fiind, nu prea ai cum să întreţii o conversaţie normală în respectivul bar în timpul zilei. ElBarin_2Muzica este nejustificat de tare şi îţi distrage atenţia de la punctul forte al localului, amenajarea. Oferind Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie să spunem că El Barin este unul dintre cele mai bine puse la punct baruri din Iaşi. Mesele sunt asortate cu scaunele şi cu decoraţiunile de pe pereţi, aranjamentele florale şi lumânările sunt perfect echilibrate, iar în aer rămâne un parfum uşor care maschează mirosul de tutun. Dar cam atât…

Chelnerii sunt mai acri decât kilogramul de lămâi şi aşteptarea unuia la masă este o reală probă de rezistenţă!

Unde mai pui că, seara, curajul de a intra în local scade proporţional cu volumul muzicii prestate acolo. „Meneaito” e la mare preţ, precum şi Iglesias, seniorul. Un motiv în plus de a ocoli El Barin-ul cu pas hotărât!

Oana Blana Italiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *