Ai budă, ai parte

• dacă la noi buda cu apă curentă este încă un lux pentru jumătate dintre români, prin alte părţi, asta e condiţie obligatorie pentru însurătoare

Ştiri de te cruceşti continuă să ne parvină pe adresa redacţiei de pe întreg mapamondul, de ne mai mirăm de ce Bârfa are atâta succes printre cetitorii noştri din Iaşi şi de peste hotare. Din noianul de informaţii însă, una ne-o atras cu deosebire atenţia în ultima săptămână, iar asta vine tot din insorita Indie, de unde corespondenţii noştri speciali v-au mai relatat despre ciudăţenii ale naturii umane. Se făcea că bărbaţii dintr-un anume stat din sudul peninsular al Indiei care vor să se aşeze la casa lor, adică să se însoare şi ei ca tot omul, trebuie musai să facă dovada bunăstării şi a civilizaţei. Iar Ai budă, ai partepentru asta să nu credeţi că trebuie să se prezinte la peţit călare pe vreun cal roib ori, cum se poartă în zilele noaste, la volanul unei maşini care costă cam cât două viloanţe babane de pe Bucium. Nu. Holteii din Madhya Pradesh (nu e o înjurătură, ci aşa se cheamă statul indian de care vă vorbeam adineauri) care vor să-şi pună pirostriile trebuie să se fotografieze musai alături de… closetul din casă, pentru a demonstra că sunt oameni vrednici de însurătoare. Citim noi printre rânduri aşa şi aflăm însă că ăsta nu ar fi musai vreun moft de-al socrilor ori de-al viitoarei mirese, că partea femeiască încă se mai cumpără ca la piaţă prin unele zone. Este însă o condiţie pusă de autorităţile locale, care, în schimbul dovezii bideului cu apă curentă de Rajac, se ocupă cu organizarea petrecaniei, cu tot cu masă, băutură şi cu darul de nuntă, supt formă de sprijin comunitar.

Ne-am prins acuma de unde şi avalanşa de violuri în grup cu care ne-o înspăimântat indienii de o bună bucată de vreme. Neavând veceu ca să se însoare şi să aibă şi ei parte de sex la discreţie, o dată la două săptămâni şi de două ori duminica, aşa cum se practică în familiile serioase, oamenii au apelat la haiducia la drumul mare, luând cu japca localnice şi turiste la pachet, cu tot cu prieteni.

România în oglindă

În ciuda aspectelor oarecum exotice care derivă din această ştire de mare senzaţie olfactivă, noi am găsit însă şi unele asemănări izbitoare cu România. Aşa aflăm noi că circa 75% din populaţia Indiei comunică prin intermediul telefonului mobil, însă doar 50% au în casă un closet. Cam la fel ca în România, unde ţăranii stau cu antena satelit pe cocioaba de lut şi paie, dar nu îs în stare să îşi facă mai mult de-o groapă în fundul curţii. Dar, să nu spunem mai multe că poate aşa le dăm idei lu alde Ponta şi Crin, ca să bage şi ei vreo condiţie din asta draconică la însurătoare. Aşa că, pentru băietanii care mai au gând să se aşeze vreodată la casa lor, ar fi bine să se grăbească. Iar când merg pe la Mamaia şi se pozează pe lângă vreun Porche de fiţe, n-ar fi rău să tragă două-trei cadre şi în buda de la hotelul de două margarete, că nu se ştie niciodată… (Buda Bar)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *