Ce consultant și-a tras USL!

Așa cum în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică, la fel din echipa oricărui politician cât de cât decent nu are cum să lipsească măcar un consultant care nu e plătit chiar degeaba. Lucid, profund, atent, responsabil, prudent, vizionar și, mai ales, discret, consultantul de calitate face pentru clientul său ceea ce fac și doamnele adevărate pentru consorți: cântăresc faptele, trec dincolo de aparențe, discern între esență și balast, sfătuiesc, sugerează fără a impune, oferă un umăr de plâns și, la nevoie, prepară cafeaua. E limpede că rolul consultantului e decisiv, iar dimensiunea abilităților acestuia transpare în special în situațiile de criză, fiind cuantificabilă prin impactul soluțiilor propuse.

Ce consultant și-a tras USL!Ei bine, dacă v-ați uitat și la știrile de după „Happy Hour” sau „Acces direct”, ați băgat de seamă că o astfel de criză s-a petrecut mai zilele trecute, PSD și PNL fiind la un pas de divorț din motive de influență, afaceri, coabitare și SRS. Fără să-i fie solicitată de cineva, ceea ce face intervenția sa cu atât mai nobilă și mai valoroasă, soluția a venit din partea șefului filialei bahluiene a portocaliilor, dom’ colonel Gabriel Surdu. Într-o gazetă bâzâitoare de mare impact în rândul obsedaților sexual și al amatorilor de creieri pe asfalt, proaspătul consulant emite următorul „punctaj”: „Consider că luptele care se duc acolo sunt în interes personal și nu în interes național. Atât timp cât nu a fost luată nicio măsură pentru repunerea pe picioare a situației economice, pentru stagnarea somajului și pentru a-i ajuta pe întreprinzătorii români, atunci lucrurile stau foarte prost. Taberele din interiorul uniunii ar trebui să acționeze în mod unitar pentru a relansa economia în țară. Bineînțeles că masurile care nu se iau afectează și zona noastra, mai ales că suntem într-o regiune saracă. (…) Pentru zona noastră, trebuie să existe planuri concrete bazate pe punerea în valoare a resurselor naturale, menținerea tinerilor absolvenți în regiune prin crearea de locuri de muncă și stimularea economiei prin diferite domenii de activitate”.

Sigur, răutăcioșii ar putea spune că sfaturile gabrielsurdiene sunt de o platitudine absolută și că nu reușesc să iasă din paradigma „să fie bine ca să nu fie rău”. Dincolo de interpretări, nu putem decât să îi urăm succes în carieră: România nu traversează cea mai fericită situație, Regiunea Nord-Est și Iașul se zbat să iasă în sărăcie, așa încât competențele sale vor fi, cu siguranță, bine primite și folosite ca atare și în cadrul Consiliului Local, for în care portocaliul ar fi trebuit să reînceapă să evolueze din această săptămână. Înțelegem însă, că, din motive medicale, acesta a absentat la ședința în care trebuie să își ia în primire mandatul. Sperăm că nu-i nimic grav: domnule consultant, Iașul, țara și, nu în ultimul rând, USL au nevoie de dumnevoastră!

Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil și Lukoil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *