Ambiţiile lui Relu Fenechelu

RELU FENECHELU

Relu Fenechiu

După ce a dispărut o lungă perioadă din peisajul mediatic, Relu Fenechelu a revenit în prim plan de ceva timp, prin declaraţii şi observaţii rostite de pe poziţia unui guru superior. Fenechelu nu e băiat prost, ba, dimpotrivă, iar rafinamentul său (chiar căutat) e o evidenţă. Băiat uns cu toate alifiile, acest fost schimbător de valută prin campusuri a devenit ditamai şeful liberalilor de pe malurile Bahluiului, coşcogea parlamentar şi om de bază în stabilirea jocurilor din judeţ. Marea lui problemă a reprezentat-o popularitatea. Căci, în pofida aerelor alese, a discursului uneori cu miez, a costumelor perfecte şi a parfumurilor fine, Relu nu posedă ceea ce se numeşte – „lipici la prostime”. Marele lui noroc s-a numit votul pe liste, acolo unde trăpaşii au asudat din greu pentru el, iar faptul că a fost şef şi s-a plasat pe primul loc a reprezentat alt avantaj. La ultimele alegeri derulate după sistemul votului uninominal, deşi i s-a alocat (graţie jocurilor de culise) un colegiu foşgăind de liberali de-ai săi, Relu a câştigat fără să strălucească. Nu are deloc plăcere să umble printre tilicari, mirosurile de ceapă, bălegar, brânză stricată sau sudoare de prost – îl irită la culme şi de aceea preferă tihna biroului capitonat, ori discuţiile cu scârţ din cadrul simpozioanelor de profil.

***

Relu n-a exclus posibilitatea de ca candida la şefia judeţului, din partea viitoarei USL, însă noi credem că şansele lui electorale ar fi mici spre a-l conduce la succes. Ne aducem aminte de tentativa lui de a deveni primarul Iaşului cu o vreme în urmă şi atunci, deşi a luptat frumos, Fenechelu s-a clasat abia al treilea, cu vreo 15% zestre electorală. Într-un oraş ca Iaşul, cunoscut în perioada interbelică pentru simpatiile sale liberale, PNL-ul de azi nu are (din păcate) forţa şi influenţa pe care le-ar merita. Cu cine să dea lovitura în capitala Moldovei, partidul lui Crin? În filiala lui Relu sunt personaje care n-au nimic de-a face cu popularitatea. Oameni de afaceri strict interesaţi de rânza lor, gurişti tinerei fără ouţe politiceşti, copii de casă de-ai sultanului din Dărmăneşti. În plus, toate disputele  derulate între Relu şi Gigi Niki au fost  praf în ochii fraierilor, cei doi avându-se în realitate ca fraţii, împărţindu-şi  posturile, asemenea tăticilor sicilieni. Om aşezat, avut, cu nevastă frumoasă, copii şi multe batiste de mătase în buzunar, Fenechelu suferă totuşi, pentru că marea masă a poporului nu-l priveşte ca pe un salvator din basme.

***

Nu fi trist, Reluţu! Nu le poţi avea pe toate în viaţă… Ia mai bine un păhărel de whisky garnisit cu un cubuleţ de ghiaţă…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *