Marius Bodea, la prima ieşire la rampă pe scena Camerei Deputaţilor. Botez în Parlament

Deputaţii ieşeni Marius Bodea (PNL) şi Cosette Chichirău (USR) au semnat prima lor iniţiativă legislativă, făcându-şi astfel debutul în activitatea parlamentară. Munca nu a fost prea covârşitoare, pentru că proiectul conţine doar un singur articol, prin care se specifică faptul că directorii de şcoli care n-au promovat concursul de anul trecut să nu mai poată fi reconfirmaţi în funcţie. Pe lângă cei doi ieşeni, iniţiativa mai poartă semnăturile a încă 54 de parlamentari de la PNL, USR şi PMP. Cu alte cuvinte, Bodea şi Cosette nu au făcut altceva decât să-şi pună doar semnătura pe un proiect conceput de întreaga opoziţie. Asta nu i-a împiedicat să viseze la elaborarea de legi fabuloase, purtând chiar şi o scurtă corespondenţă pe această temă.

  • Dragă Cosette, scuză-mi expresia, dar mă simt teribil de excitat după această primă luare de contact cu farmecul universului legislativ. E ca şi cum aş fi sărutat pentru prima oară o adolescentă pe aleile din Copou. Şi, crede-mă, nu mă pierd cu una, cu două, doar am fost director de Aeroport, una dintre cele mai sexy şi masculine profesii din lume. După ce aburii emoţiei mi se vor risipi, mă gândesc să continui această stare de beatitudune inventând noi şi noi legi, care mai de care mai ispititoare. Al tău coleg, Marius.
  • Dragă Marius, oh, dacă ai şti cât de bine te înţeleg! Nici acum nu mă pot încă stăpâni din tremurul emoţiei semnării acelei capodopere legislative. Îţi dai seama, semnătura mea pe un amendament! Cu câtă grijă şi delicateţe feminine am caligrafiat noua mea demnitate publică: Cosette Chichirău, deputat. Chiar mă gândesc să-mi transform numele într-o manieră grafică mai atractivă şi mai aproape de tinerii noştri frumoşi şi liberi: Cosette Kikirău. Ei, ce zici? A ta colegă, Cosette.
  • Sigur că da, iniţiativa ta este senzaţională! Sfatul meu este să o supui discuţiei în cadrul grupului tău parlamentar. Va fi prima iniţiativă elaborată exclusiv de tine, îţi dai seama? Proiect de lege privind transformarea numelui Chichirău în Kikirău. Ce superb!
  • Nu-i aşa, dragă Marius? Vezi tu, sunt momente în viaţă când realizezi cât de util eşti pentru societate! M-aş bucura dacă toţi românii ar putea avea privilegiul nostru de a face legi. Bine, nu să aibă toţi maşină, şofer şi secretară, plus îndemnizaţie, dar, totuşi, măcar să aibă şi ei prilejul de a gândi cinci minute pe zi sub candelabrele Palatului Parlamentului. Dar asta e, nu toată lumea vrea şi poate să salveze România. Poate ne mai scriem, avem atâtea de împărtăşit din minunata noastră viaţă de parlamentar. A ta, Cosette Chi… pardon, Cosette Kikirău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *