Andreea Marin si Stefan Banica Jr., printre persoanele vizate de controalele ANAF-ului privind averile nejustificate

Andreea Marin si Stefan Banica Jr. se numara printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscala amanuntita.

Verificarile sunt efectuate in cadrul „Programului de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“, care presupune verificarea la sange a romanilor care afiseaza averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, au declarat, pentru Adevarul, surse din cadrul ANAF.

Andreea Marin si Stefan Banica Jr vor fi notificati de Agentia Nationala de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la inceperea verificarii fiscale si li se va solicita sa aduca dovada veniturilor in baza carora s-au efectuat anumite cheltuieli. In acest scop, cei doi vor completa cate o declaratie de patrimoniu (similara cu declaratia de avere) si vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate.

932921l-640x0-w-be78eb67

Daca acestia dovedesc ca veniturile in baza carora s-au facut anumite cheltuieli (achizitii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de incetare a procedurii de verificare. In caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a caror sursă nu a fost identificata, se impune cota de impozit de 16%, la care se adauga dobanzile si penalitatile.

Daca cei doi contribuabili vizati de verificarea fiscala nu depun declaratia de patrimoniu si venituri in termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc, ei risca amenzi de pana la 50.000 de lei.

 

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *