Andreea Tincu, lovitură de palat. La Cotroceni

Ce n-au reuşit în cariera de designeri Irina Schrotter sau Vanda Vlasov, a izbutit o altă ieşeancă, Andreea Tincu. Tânăra creatoare de modă va semna eticheta mai multor ţinute vestimentare ce vor fi arborate cu diverse ocazii de către Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Aflându-ne întâmplător în atelierul Andreei, am surprins un dialog telefonic dintre aceasta şi clienta sa prezidenţială.

Andreea Tincu: Bună ziua, doamna Iohannis. Sunt Andreea, creatoarea de modă de la Iaşi.
Carmen Iohannis: Bună, Andreea! Tocmai mă gândeam la tine. Să ştii că încă nu au ajuns rochiile pe care mi le-ai trimis.

Nu se poate. Le-am expediat pe adresa Trotuş nr. 27, Sibiu.
Păi nu acolo trebuia! Noi stăm cel mai des pe Luminei 82. Ar fi fost bine şi dacă le trimiteai pe Biruinţei 79, dar acolo încă mai renovăm. Sigur, măcar dacă încercai şi pe Lalelelor 17, unde avem un chiriaş de treabă.

Sincer, regret cele întâmplate. Îl sun pe curier să vi le aducă la Bucureşti, direct la Palatul Cotroceni.
Hmm, nici aşa nu-i bine. Ştii, suntem foarte obosiţi după concediul de la Neptun, aşa că eu şi Hansi vom pleca într-un concediu de refacere în Bora Bora. Sau poate că mai aproape, în Maldive, încă nu ştim sigur.

Atunci le ţin aici, la Iaşi, şi vi le trimit când vă întoarceţi. Sunt foarte curioasă să văd dacă vă place ce am creat pentru dumneavoastră.
Măcar spune-mi aşa, prin telefon, cam cum arată.

Aşa după cum mi-aţi recomandat, am insistat foarte mult pe un design simplu, dar nu simplist. Evident, la toate bluziţele le lipsesc mânecile.
Aha, bun, bun! Ador să mi se croiască hainele precum unei Afrodite ieşite din spuma mării!

La fuste am subliniat tendinţa genunchilor dumneavoastră de se integra liberi şi democraţi în decor, scoţându-le în evidenţă acest caracter rebel.
Ja, ja! Îmi place ce aud. Genunchii sunt reprezentativi pentru personalitatea mea. De altfel, sunt o adevărată operă de artă a naturii. Îţi dai seama de mecanismul sofisticat prin care meniscul şi rotula se îmbină prin ligamente fine într-o sublimă mişcare de flexare, pas cu pas!

Da, tocmai, m-am gândit că picioarele sunt emblema, aş putea spune blazonul familiei prezidenţiale Iohannis şi de aceea am vrut să le scot la lumină publicului larg. Mă bucur că sunteţi mulţumită. Pentru colecţia de toamnă ce să vă pregătesc?
Hmm, ceva special. Nu uita că, în noiembrie, Hansi face un an de preşedinţie. Mă gândesc să-i facem o surpriză. Nişte pantalonaşi scurţi, cu breteluţe, ca în Hansel şi Gretel! Hai, că e băiat mare de-acum!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *