Senatorul Dumitru Oprea, impresii din călătorie

Judecând cel puţin după albumele de fotografii postate pe Facebook, senatorul Dumitru Oprea poate ocupa lejer postura de cel mai aventuros politician ieşean. Liberalul e atât de pasionat de călătorii, încât le practică în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, din Vietnam până în Ecuador. Fără îndoială, Oprea nu se opreşte aici, având în plan vizitarea unor noi destinaţii exotice. Mai multe detalii, în paginile jurnalului său personal.

– Mi-am perfecţionat tehnica de alegere a locurilor în care aş vrea să călătoresc. Învârt un mic glob pământesc aflat pe biroul meu parlamentar şi îl ating cu degetul la întâmplare. Dacă nu-mi convine prima destinaţie, mai am dreptul la încă două rotiri în jurul axei. Azi, tragerea la sorţi mi-a ieşit cam naşpa. Prima destinaţie a fost Nijni Novgorod, în Rusia. Evident, am zis “pas”, oraşele industriale provocându-mi alergie, şi am trecut la a doua încercare. Mi-a ieşit Kiev. Hmm, oraş al revoluţiei portocalii, ar fi trebuit să fie pe specificul meu doctrinar de-o viaţă. Dar, totuşi, n-aş prefera să iau micul dejun cu grupuri organizate de separatişti. Ultima tentativă mi-a indicat Las Vegas. Ei, aşa da, măcar acolo pot să-mi pun în aplicare softul cu care sper de 25 de ani să câştig la Loto 6 din 49.

– M-aş duce în Croaţia, unde, pe lângă celebra staţiune cu nume românesc cenzurat cu bip, mai este un loc fermecător, emblematic pentru politicieni. Da, mi-ar plăcea să-mi fac concediul în Zadar, pe coasta Adriaticii.

– Aş pleca oleacă şi pe la greci. Fiind expert în economie, le-aş preda leneşilor ălora nişte lecţii despre cum să facă performanţă financiară. De pildă, le-aş arăta ce se întâmplă cu economia atunci când creşti Metaxa pe valoare adăugată.

– Ieri am citit una dintre cărţile mele preferate despre călătorii, 20.000 de leghe sub mări. Mi-am dat seama că Jules Verne ţinea neapărat să măsoare exact durata expediţiilor descrise în romanele sale: 5 săptămâni în balon, Ocolul pământului în 80 de zile, Doi ani de vacanţă. Nu mi-ar fi plăcut să-l am auditor al activităţii mele parlamentare. Ar fi ieşit nişte titluri gen: „27 de vizite în circumscripţie în 8 ani de mandat” sau „28.750 de kilometri în 7 ani de hălăduială prin lume”.

– Mă gândesc să îmi aduc o ţestoasă din Galapagos şi s-o expun la sediul din Podu Roş, făcând-o emblemă a liberalilor ieşeni. Ne-ar reprezenta la fix: ar avea aceeaşi viteză de reacţie publică, dar şi abilitatea de a se ascunde sub carapace când partidul este asediat de adversarii răi şi neînţelegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *