Anunțuri de milioane la mica publicitate. Casa lui Ceaușescu, la vânzare

Un ieșean vrea să dea lovitura și să intre direct în topul celor mai bogați români. Cea mai mare sumă solicitată pe site-ul de anunțuri olx.ro este de peste 12 milioane de euro și aparține unei persoane fizice. Ieșeanul vinde un teren amplasat în Tudor Vladimirescu. Alte proprietăți însemnate aflate la vânzare prin anunțuri de mică publicitate sunt Hala Centrală, fosta Casă de Oaspeți Bucium, complexul Dream Village sau hectare de teren din zona Carrefour, Metro, Aleea Sadoveanu. Între primele locuri ca valoare de vânzare se află și acțiuni la Banca Românească evaluate la 5 milioane de euro.

Descriere
Fără a da prea multe detalii, un ieșean solicit 54,2 milioane de lei pentru 6,3 hetare de teren din zona Tudor Vladimirescu. Probabil că terenul este situat pe locul fostei fabrici de bere. ”Aproape de Iulius Mall, CF P+10, PUZ în lucru, toate utilitățile, terenul este bun pentru ansamblu de locuințe, campus studențesc, clădirile existente pe teren au fost deja demolate, se poate și parcela minim 1,5 hectare la prețul de 250 euro/mp, există toate avizele, rog fără agenții”, își promovează ieșeanul proprietatea. Pe locul doi, ca valoare de vânzare se află Hala Centrală. De altfel, pe site-ul de specialitate există două anunțuri diferite de vânzare pentru același complex. Într-unul se menționează o suprafață utilă totală de 9.500 mp, iar prețul solicitat este de 36,1 milioane lei. Același imobil apare la vânzare și la prețul de 30,5 milioane de lei, dar și cu o suprafață de peste 10.000 mp. Dacă în cazul sumei explicația este legată de diferența de TVA, pentru suprafață nu există o explicație.

Cu popicărie
Proprietarii fostei reședințe a familiei Ceaușescu încearcă fără succes să vândă imobilul din Bucium. Dacă inițial s-a solicitat o sumă de aproape 2 milioane de euro, în ultimul anunț se cere în jur de 1,5 milioane de euro. ”Situată în Bucium, în zona Plopilor fără Soț, formată din 10.000 mp, cu o bună expunere și deschidere de 100 ml la bulevard, având 3 corpuri de clădire, din care: Casa de oaspeți S+D+P+2E, cu suprafață construită de 832 mp; Popicărie: parter cu suprafața de 255 mp; Anexa gospodarească: parter cu suprafața construită de 210 mp. Proprietatea este racordată la toate utilitățile: rețea electrică de iluminat, apă și canalizare, gaz metan”, se arată în anunțul postat pe olx.ro.

Istoric
Casa de Oaspeţi Bucium a fost construită în 1967. Clădirea a fost transformată în reşedinţă prezidenţială, Ceauşescu fiind cazat în trei rânduri în Casa de Oaspeţi, în cursul vizitelor sale la Iaşi. Clă­direa cuprinde cinci apartamente, patru garsoniere şi o sală de conferinţe. După 1989, imobilul a intrat în patrimoniul Con­siliului Judeţean. La sfârşitul anului 2007, clădirea şi terenul din jur au fost retrocedate moştenitoarei vechilor proprietari, Ioana Frandine, în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Blocuri și terenuri
Pe de altă parte, Marfin Bank vinde 117 apartamente din complexul Dream Village de pe strada Sergent Grigore Ioan pentru 6,8 milioane de euro, iar un proprietar vinde un bloc întreg de 10 etaje în Păcurari pentru 2,6 milioane de euro. Site-ul abundă și în anunțuri de vânzare pentru terenuri. Cel mai valoros pare a fi amplasat în zona rondului de la ERA. Pentru 96.000 mp se solicită o sumă de aproape 7,7 milioane de euro. Terenul este situat în zona în care ar trebui să se construiască Spitalul Regional de Urgențe, dacă se alege amplasamentul propus de Primăria Iași și Primăria Valea Lupului.

O singură acțiune
O sumă importantă solicită o persoană și pentru o acțiune de 5.000 de lei de la Banca Românească, emisă în 1921. Ieșeanul este dispus să se despartă de acest bun pentru nu mai puțin de 5 milioane de euro. ”Acțiune 5.000 lei Banca Românească, România, la purtător, emisă în 1921, originală, stare perfectă de conservare, cu cupoanele din 1947 până în 1960, intacte și neîncasate, talon preschimbare intact, serie verificată, proveniență legală și verificabilă, act de proveniență”, se menționează în anunț. De cealaltă parte, pe același site există și numeroase de anunțuri pentru donații. Se oferă animale de companie, cărți, hăinuțe pentru copii și chiar moloz de umplutură. Doamnele și domnișoarele pot afla dintr-un anunț și corespondența la mărimile rochiile de ocazii.

Trăsnăi
Există și o persoană care anunță că vrea să cunoască o practicantă de tehnici de meditație ”și/sau o pasionată de filozofii orientale”. Și un pictor își oferă serviciile pe site-ul de anunțuri. ”Pictor profesionist, pictez portrete după poză în culori de ulei pe pânză în tehnica marilor maeștri sau în stil modern. Prețurile sunt în funcție de dimensiuni”, se prezintă artistul. Un ieșean încearcă să obțină 45 de lei pentru o batistă. Aceasta este însă lucrată manual și este ”veche”, având o lățime de 30 cm și o lungime de 30 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *