Apa noastră cea de toate zilele

Importanta consumului de apaApa este un leac miraculos! Deşi pare o metodă îndoielnică, terapia prin apă face minuni. Este imposibil să nu auzi de zeci de ori pe zi la televizor, pe panourile publicitare sau radio propoziţia „bea zilnic minimum 2 litri de apă”. Efectul benefic al apei este arhicunoscut în special de japonezi care au obiceiul de a bea apă imediat după trezire.

„Nu vei crede până nu te vei convinge dar, 1,5 l (5-6 pahare) de apă te ţin departe de medic, tratamente medicamentoase, injecţii, taxe la doctor şi alte obiceiuri. Iarna, 1,5 litri de lichide (supe, ciorbe, borş, compot făcut fără aditivi, ceaiuri – de exemplu de gălbenele, de coada şoricelului sau de muşeţel), iar vara 2 litri sau chiar mai mult”, ne spune Ecaterina Hanganu, şefa Clinicii de Hematologie, din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”.

Un tratament eficient în eliminarea toxinelor din corp este cura de apă. Înainte de a igiena de dimineaţă, se beau 5-6 pahare de apă la interval de 2 minute fiecare. Este important de menţionat faptul că, o oră înainte de cură şi o oră după, nu se mănâncă. Apa se poate fierbe şi bea răcită pentru a elimina microorganismele.

Lista bolilor tratate cu această cură de apă: hipertensiune, astm, bronşită, anemie, reumatism, sinuzită, obezitate, tuse, ameţeli, TBC, migrene, diabet, constipaţie, pietre la rinichi, cancer sau chiar paralizie. S-a descoperit că unele boli se pot trata într-o perioadă relativ scurtă de timp constipaţia -1 zi, aciditate -2 zile, diabet -7 zile, cancer şi hipertensiune – 4 săptămâni, TBC-3 luni. Apa curăţă corpul omenesc, asigură sânge proaspăt intestinului gros, reparând mucoasa colonului”, ne mai spune Ecaterina Hanganu.

În ciuda faptului că apa este un element indispensabil vieţii, sănătatea noastră este din ce în ce mai mult pusă în pericol prin poluarea apei. În plus consumul iraţional de apă duce la o risipă nejustificată de resurse importante pentru viaţă. De aceea, ar trebui să ne gândim de fiecare dată când dăm drumul la robinet fără rost, că o familie din Africa ar putea fi salvată de la deshidratare…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *