Apare salvatorul de serviciu: Leonida Antohi

Nichita si Leonida Antohie

Nichita si Leonida Antohie

Plecarea lui Ionuţ Negoiţă de la CSMU Poli Iaşi a lăsat liber postul de preşedinte al Comitetului Director dar şi cel de membru al acestui for, ocupat de omul investitorului bucureştean, Marian Gavril. În atare situaţie, primarul Gheorghe Nichita a convocat la Palatul Roznovanu o întâlnire cu Cătălin Petrescu – reprezentantul lui Ionuţ Negoiţă şi al lui Marian Gavril, vicepreşedintele Comitetului Director, Constantin Anghelache, Vasile Lupaşcu şi Ioan Apostol – reprezentanţii lui Adrian Ambrosie.

După vreo două ore de discuţii în contradictoriu, întâlnirea a fost mutată la sediul formaţiei ieşene, din Dealul Copoului. Cei amintiţi mai sus au venit la stadion în jurul 14.00, alături de preşedintele demisionar Grigore Sichitiu, Mircea Ursu, membru în Comitetul Director, şi preşedintele CS Poltehnica Iaşi, Leonida Antohi.

Aceştia au fost nevoiţi să-l aştepte pe primar până la ora 16.40.

Discuţiile au continuat în contradictoriu, însă, după vreo oră şi jumătate părţile au ajuns la un numitor comun.

Aşa că Leonida Antohi a fost numit preşedinte al Comitetului Director. Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a demisionat din Comitetul Director, la fel ca şi Marian Gavril, dar după ce a primit suma de 100.000 de lei, urmând ca restul până la 150.000 să-l primească eşalonat. Constantin Anghelache rămâne membru în Comitetul Director, la fel ca şi Ioan Melinte, în calitate de reprezentant al firmei Conest, care şi-a exprimat dorinţa de susţine formaţia pregătită de Adrian Falub. Cum Antohi este şi şeful CS Politehnica e clar că acesta are mai mult rol decorativ la formaţia de fotbal, care va fi condusă în continuare de primar.

Echipă de ieşeni pentru ieşeni

Uns preşedinte al Comitetului Driector, Leonida Antohi s-a declarat încrezător în forţa unei echipe care să aibă cât mai mulţi ieşeni la toate nivele: „Nu am putut sta departe de fotbal şi am acceptat să vin alături de actualul club de fotbal al oraşului Iaşi. Am văzut că la acest club sunt ieşeni care vor să facă treabă şi am decis să mă alătur şi eu lor. Nu ne va fi uşor, dar suntem datori să facem o echipă cu ieşeni, condusă de ieşeni şi pentru ieşeni. Această echipă trebuie să revină în Liga I. Dacă oamenii de afaceri locali vor veni alături de acest club, împreună cu Primăria, vom reuşi să ne atingem obiectivul dorit“, a declarat Leonida Antohi.

Primarul vrea promovarea (dar echipa ce zice?)

Cel puţin la nivel declarativ, primarul Gheorghe Nichita, îşi doreşte ca CSMU Poli Iaşi să promoveze încă din acest sezon.

„Au fost atâtea discuţii şi controverse legate de finanţarea actualei echipe. Am vrut să mă asigur că banii pe care-i dă Fundaţia Sportului Ieşean sunt cheltuiţi responsabil. Acum Iaşul are control total asupra echipei. Chiar dacă ne aflăm la o distanţă destul de mare de locurile promovabile, îmi doresc ca Poli să continue atacarea obiectivului promovării şi în retur. Vom face totul pentru a încerca promovarea încă din acest sezon“, a spus Gheorghe Nichita.

Transferuri de doi lei

Dacă la sfârşitul turului de campionat se vorbea de aducerea unor jucători destul de valoroşi, care să întărească echipa şi să o ajute să-şi atingă obiectivul propus, promovarea, lucrurile stau cu totul altfel acum.

În lipsa unui buget pentru transferuri, dintr-o listă de zece jucători, făcută de antrenorul Adrian Falub şi preşedintele Grigore Sichitiu, până acum Iaşul nu a adus nimic.

În schimb au ajuns la formaţia ieşeană nişte tineri care n-au încăput la Oţelul Galaţi sau FC Baia Mare.

În aceste condiţii, e foarte greu să te gândeşti la promovare, mai ales că alte formaţii s-au întărit serios în pauza competişională, iar gruparea din Dealul Copoului vrea să mai dea afară încă vreo şapte jucători, dintre care cel puţin doi ar putea juca chiar şi în Liga I…

Poveste SF

În încheiere, să vă prezentăm o povestioară care nu credem că are vreo legătură cu realitatea şi ar putea fi născocirea vreunei minţi bolnave din partidul protocaliu care îl urăşte pe premarele Nichita.

Cică Gigi Nichita, supărat nevoie mare că toată lumea din Iaşi i-a sărit în cap că l-a dat afară pe Negoiţă şi că nu vrea să lase echipa să promoveze, a făcut o întâlnire cu şăfii de la firmele din urbe pentru a-i determina să bage mâna adânc în buzunar şi să sprijine formaţia lui mult iubită.

După ce s-a lăsat cu ameninţări că „vă ia mama dracu’!“ şi „nu mai pupaţi contracte!“, primii care au „sărit la cap“ au fost cei de la Conest, care deja au vărsat deja 100.000 de lei în contul datoriei de 150.000 de lei pe care clubul o avea faţă de Negoiţă.

Următorii pe lista cotizanţilor ar fi cei de la Moldoconstruct, dar Gigi nu e mulţumit cu atât şi aşteaptă şi alţi „donatori“. De sânge, bineînţeles…

Nu-i aşa că totul sună a domeniul science-fiction-ului? Sau, poate că nu?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *