Arivederci, gudbay, welcam!

Mare eveniment monden, oameni buni, la sfârşitul săptămânii trecute, cum n-a văzut Parisul, Berlinul şi, după cum veţi vedea, nici Londra. Toată presărimea cea de soi de prin târg s-o adunat ca la urs la Aeroportul nostru cel internaţional, iar asta nu pentru a poza vreo mare minune a tehnicii mondiale, nici vreo investiţie de mare anvergură la măgăoaia care se vrea poarta de intrare în municipiu şi, mai ales, în giudeţ. Nu! Toată presărimea s-o adunat acolo ca să-l vadă în acţiune pe nimeni altul decât şeful de la Cejău, Cristinel Adomniţei, făcând cu mâna fraereştenilor de pe scara avionului care pleca spre o destinaţie pe cari mulţi dintre muritorii de rând o pot considera ca exotică. Căci, în final, despre asta a fost vorba.

Arivederci, gudbay, welcam! După ani întregi în care cursele Tarom zburau până la Bucale ori pe la Constanţa, ca să se bronzeze la foc automat jmecherii cu dare de mână de prin târg, iaca acum s-o întâmplat şi minunea. Sub strălucita guvernare a lui Cristinel al nost` şi prin exclusiva lui mărinimie, giudeţul are acuma legătură directă spre căpşunarii noştri din Torino, dară şi spre cosmopolita Londră, pentru cine are bănet de un shopping de fiţe. Spre această ultimă destinaţie s-a îmbarcat acum şi şeful Cejăului de la noi, fără să ne zâcă egzact şi cu ce treabă s-o dus acolo. Noi bănuim că nu la shopping, ci în căutare de investitori pentru Aeroport sau, de ce nu, poate pentru mega-ziaru’ oficios al instituţiei din dotare, că doară nu degeaba e Londra centru financiar al Evropei. Iar ca să dispară orice dubii că şeful giudeţului s-ar fi dus acolo doar ca pentru distracţiune, o luat-o cu el şi pe nevasta Sabinuţa, care, din câte am înţăles, îi pregăteşte un moştenitor (îi urăm şi noi, pe această cale, să fie sănătos şi la pungă gros).

Şi uite-aşa se făcu de Cristinel al nostru o mai pus-o de-un boom mediatic, de-o poză de pe scara avionului care, între noi fie vorba, parcă nici lui răposatu` nea Nicu nu-i ieşea aşa de bine. Vorba ceea: n-avem aeroport, nu se bat pe noi operatorii low-cost că nu pot ateriza în câmp, dar avem conducători destoinici. Dar, cine ştie, poate că o fi şi acesta vreun semn de mărire pentru Cristinel. De pozat văd că ştie bine, la o adică menistrul Reluţu i-ar putea da cu împrumut aeronava prezidenţială a lui Băse, aşa că drumul spre Cotroceni e liber. Prin urmare, nu putem decât să-i urăm Welcome şi Good Luck şefului de la Cejău, dar şi aterizare uşoară. Asta ca să nu se lovească atunci când s-o trezi din visat… (Love is in the air)      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *