Astărăstoae vrea în PNL

Vasile Astarastoaie

Vasile Astarastoaie

Anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, rectorul UMF Iaşi Vasile Astărăstoae anunţă că vrea să reintre în politică. Şeful medicilor români a spus că nu e obligatoriu să se înregimenteze într-un partid, dar, dacă o va face, va alege un “partid de dreapta, dreapta reală, nu declarativă“. Cunoscut ca fiind un simpatizant al PNL, Astărăstoae se va întrepta cel mai probabil către liberali, dar, până atunci, vrea să-şi pună în aplicare un alt plan.

Voi iniţia o mişcare prin care toate instituţiile statului (inclusiv DNA, n.r.) să fie sub un control civic. Va trebui să modific legislaţia, acest lucru îl pot face şi din celulă“, a spus Astărăstoae, cu aluzie la posibila sa reţinere de către DNA în scandalul fraudării unei licitaţii cu fonduri europene la UMF.

Ciuhodaru vrea şefia Colegiului Medicilor din România

Surse cu parfum de credibilitate ne-au informat că rectorul UMF Vasile Astărăstoae ar fi fost trădat chiar de cel pe care l-a făcut doctor în ştiinţe medicale, Tudor Ciuhodaru. Ruptura dintre cei doi a venit după ce rectorul a refuzat să sprijine “obsesia” doctorului-deputat pentru transformarea Institutului de Oncologie în Spital Regional de Urgenţe. Inclusiv Astărăstoae a recunoscut public că a fost împotriva acestei iniţiative.

M-am opus ca bolnavii de cancer să fie batjocoriţi“, a spus rectorul UMF. Astărăstoae şi-a exprimat regretul că unele discuţii avute cu “unii prieteni” au ajuns să fie folosite împotriva lui prin diverse canale mediatice. Unele surse afirmă că lui Ciuhodaru i s-au aprins câlcâile după funcţia de preşedinte ocupată în prezent de Astărăstoae la Colegiul Medicilor din România, alegerile urmând a fi organizate până în primăvara anului viitor.

Astărăstoae vrea scuze publice de la TVR

Astărăstoae a sărit şi la gâtul unor ziarişti care ar fi prezentat eronat informaţii despre ancheta DNA în cazul său, reproşându-le şi procurorilor că ar fi oferit informaţii trunchiate. Luaţi în vizor au fost două organe de presă “ataşate puterii”, Evenimentul Zilei şi Hotnews.ro, dar şi TVR.

Eu personal nu voi mai pune piciorul în TVR până ce nu-mi vor prezenta scuze publice“, a subliniat şeful medicilor, în condiţiile în care acesta avea şi o emisiunea la studioul TVR de la Iaşi. “Marea majoritate a ziariştilor mi-au murdărit imaginea, mi-aţi murdărit imaginea într-o manieră incalificabilă şi dacă voi consideraţi că a distruge o familie este în interesul societăţii, vă doresc ca şi dvs. să trăiţi astfel de momente“, a continuat Astărăstoae şirul reproşurilor la adresa ziariştilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *