“Avem cele mai frumoase tradiţii şi dansuri!”

Puţini mai sunt aceia care ştiu să danseze muzică populară, fiind mult mai simplu, astăzi, să dai din cap haotic sau să-ţi mişti senzual şoldurile, decât să înveţi, de exemplu, paşii Periniţei. Cu toate acestea, membrii Ansamblului folcloric “Suflet de român” s-au hotărât, în 2010, să readucă în inimile tinerilor, emoţiile de altădată ale flăcăilor şi fetişcanelor de pe plaiurile Moldovei.

Paula Stamate se numără printre cei 24 de membrii ai trupei şi mărturiseşte că încă de la debut, “Suflet de român” s-a bucurat de succes:

“Încă de la primul spectacol am colaborat cu Beatrice Chirărău, o interpretă a cântecului popular moldovenesc. Propunerea de a face un ansamblu folcloric a venit din partea profesoarei noastre, Lili Rădeanu, şi a fost o provocare pentru noi, dar sincer, a prins foarte bine şi avem cea mai unită formaţie. Cu toţii am prins mare drag de dansurile populare româneşti”, mărturiseşte tânăra.

În primul an de activitate, Ansamblul “Suflet de român” s-a bucurat de un real succes, câştigând o mulţime de premii la nivel naţional şi internaţional.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

„Am fost într-un periplu folcloric la care am luat locul I, la “Festivalul de Gimnastică şi Dans al Copiilor şi Adolescenţilor”, ediţia a XVII-a, precum şi locul I, la “Festivalul De Folclor, Secţiunea Dansuri Populare”. Am participat şi la două concursuri internaţionale unde am obţinut locul II – “Festivalul de Gimnastică şi Dans” şi locul I, la Festivalul „Artă prin Tradiţie şi Modern în Educaţia Viitorului Cetăţean European”.

Paula este mândră că este româncă şi crede cu tărie că situaţia României va putea fi salvată doar prin întoarcerea la tradiţii.

“Ce este mai frumos ca tradiţiile româneşti? Avem printre cele mai frumoase dansuri populare din lume! Trebuie să fim mândri de acest lucru! România depinde de noi, o putem schimba în bine. Aici m-am născut, aici îmi este familia, sunt mândră de ţara mea şi nu aş pleca niciodată!”.

Asta da declaraţie de dragoste!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *