Studenţii ieşeni nu vor examen de admitere

Se anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte învăţământul superior! Admiterea pe bază de dosare va fi înlocuită cu o examinare scrisă, iar la terminarea ciclului de licenţă, studenţii vor trebui să susţină, pe lângă lucrarea de licenţă, şi un examen scris sau oral, în funcţie de specializare. Toate aceste modificări propuse de Minister îi nemulţumesc pe unii studenţi de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi.

„Nu este o soluţie bună introducerea unui examen scris sau oral pe lângă lucrarea de licenţă, pentru că ce ceea ce se face în trei ani, deja a fost examinat şi notat de către profesori. În anii de licenţă consider că abia te acomodezi, nu ai ceva fundamental şi cred că ar fi mai bine să fie introdusă această modificare la master, doctorat. Nu aş vrea un examen în plus. Mi-e suficientă licenţa”, ne spune Ştefan Diaconu, student în anul I la Facultatea de Litere.

„Pentru multe facultăţi este suficientă doar licenţa. La Drept se dă oricum şi o testare scrisă. Pe de o parte, ar fi bine ca toţi studenţii să dea un examen la final, dar aceleaşi subiecte la nivel naţional, incluzând, bineînţeles, şi facultăţile private. Ca să nu ne mai servească 10 pe linie. De exemplu, toate facultăţile de Drept din România să dea acelaşi examen şi cred că astfel ar exista mult mai multă corectitudine în adoptarea acestei noi legi”, Ana-Maria Munteanu, studentă în anul III la Facultatea de Drept.

„Cred că este binevenită pentru cei de la Filosofie şi o testare a tuturor cunoştinţelor, atât scris cât şi oral. Odată ce ai studiat trei ani de zile, ai citit constat, cred că poţi face faţă cu succes oricărei testări, oricât de dificilă ar fi ea. Iar ideea admiterii este excelentă, pentru că admiterea pe dosare nu este chiar cea mai corectă metodă posibilă”, Ştefănica Vorniceanu, studentă în anul II la Facultatea de Filosofie.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *