Avem centru, afacerile să vină!

Până nu demult, cei care erau la început de carieră trebuiau să se lupte singuri cu morile de vânt deoarece aşa-zisa lipsă de experinţă îi punea într-o lumină proastă. Însă, lucrurile s-au schimbat odată cu inaugurarea primului Centru de Dezvoltare şi Sprijinire a Afacerilor tinere- IDEO.

„Ne propunem să unim într-o comunitate start-upuri şi companii tinere. Sunt încântat că am reuşit să finalizăm acest proiect ambiţios. Cred cu tărie în viitorul afacerilor tinere şi mă bucur că la Ideo vor găsi un mediu de dezvoltare. Cei interesaţi vor găsi la IDEO ambientul primitor, spaţiul mobilierul şi internetul gratuit, consultanţă din partea specialiştilor, săli de conferinţă şi servicii IT”, spune Bogdan Piţigoi, preşedinte al Grupului de firme Tester Casa Auto.

Întregul proiect valorează… ţineţi-vă bine!, 35,5 milioane de euro, din care jumătate este contribuţia Uniunii Europene.

Adevărul este că imobilul arată ca o navă spaţială, mai ales interiorul care te poartă direct în atmosfera filmelor S.F., ca să nu mai zicem de săli.

În prezent, 23 de firme îşi desfăşoară deja activitatea în centru, din domenii precum management, resurse umane, training, IT, proiectare software.

Partea cea mai bună a lucrurilor este faptul că pentru startu-up-uri şederea este gratuită timp de şase luni, având incluse o sumedenie de servicii.

Pe viitor, conducerea speră să fie un punct important în domeniul afacerilor din România, pentru ca regiunea de Est să primească mai multe investiţii decât celelalte zone, care Slavă Domnului!, stau bine. După spusele specialiştilor, bineînţeles.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *