Aveţi grijă de copii, că altfel ajung economişti!

Aveţi grijă de copii, că altfel ajung economişti!Pe Colegiul 5, CUG-Nicolina, se bat pentru Senat trei economişti, Dumitru Oprea, Alin Aivănoaie şi Szabo Kazmer Jozsef , un berar, Vasile Diacon, şi doctorul copiilor, Marin Burlea * În preferinţele electoratului, a celor aproximativ 160 de mii de ieşeni din colegiu, se află doctorul Marin Burlea.

Liberalul Marin Burlea, manager Spitalului de Copii ”Sfânta Maria”se clasează printre cei mai bine cotaţi candidaţi ai colegiului 5 pentru Senatul României. Cel mai vechi director de spital din Iaşi  se află la a doua încercare de a intra în Senat. În anul 2008 a mai avut o încercare de a intra în Senat, fiind învins însă de profesorul Dumitru Oprea, cu care se va contracandida şi în acest an. Profesionalismul doctorului Burlea nu l-a absolvit în anii trecuţi de critici virulente din partea unor colegi de breaslă sau a pacienţilor. De la liliecii care şi-au găsit adăpost la spital şi până la condiţiile neigienice şi inumane cărora trebuie să le facă faţă copii care sunt internaţi, toate aceste lucruri aruncă o pată asupra activităţii profesionale a doctorului Burlea. Directorul Spitalului de Copii deţine două terenuri în Iaşi şi în judeţul Ilfov, maşini de lux, o casă de vacanţă în judeţul Neamţ, un apartament pe bulevardul Ştefan cel Mare şi o casă în Iaşi, precum şi mai multe spaţii comerciale. Nici el nu a putut rezista tentaţiei de a nu-şi momi electoratul cu sacoşe şi mese la restaurante. În urmă cu câteva săptămâni, Marin Burlea a organizat, împreună cu candidatul USL la Camera Deputaţilor, Anton Doboş, o masă pentru alegătorii fideli, iar la urmă au fost date tradiţionalele sacoşele cu cadouri electorale. În eventualitate câştigării unui mandat de senator, Burlea intenţionează să susţină o lege pentru înfiinţarea de cămine de bătrâni şi alta pentru introducerea medicinii şcolare pe segmentul de vârstă 7-18 ani, să facă demersuri pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţe şi a Centrului Regional de Recuperare Nicolina.

Un patron muritor de foame?

Democrat liberalul, Dumitru Oprea, în vârstă de 58 de ani, al doilea cotat pentru acest colegiu, s-a făcut cunoscut prin felul… academic în care a condus filiala PDL, prin faptul că sub conducerea sa partidul a fost fracţionat în trei grupuri, prin repetatele candidaturi eşuate pentru funcţia de primar al Iaşului, dar şi prin atacurile îndreptate împotriva primarului în funcţie, Gheorghe Nichita. Un scandal recent în care a fost prins senatorul Oprea a fost decizia de confiscare, de către Agenţia Naţională de Integritate, a sumei de 67.000 euro, pe motiv că această sumă ar fi fost dobândită ilegal. Oprea deţine un teren intravilan în Iaşi, un apartament şi o casă. Senatorul a cheltuit 138 de milioane de lei pe vremea cât a îndeplinit funcţia de rector la UAIC.

Economistul Alin Aivănoaie, consilier judeţean din partea PP-DD,  patron al firmei de pază GIP EST, de unde ridică lunar doar 400 de lei (!!!) şi administrator la alte două societăţi, SC Sivomed şi  SC TCA Impex, a ieşit în faţă cu o declaraţie de avere foarte subţire. Potrivit acesteia, patronul Aivănoaie deţine un apartament de 40 de mii de euro în Iaşi şi un credit de 20.000 de euro. Greu de crezut că Aivănoaie ar fi un muritor de foame atunci când vorbim de una dintre cele mai mari firme de pază din Iaşi, care derulează contracte cu marile companii ieşene. Tot în Colegiul 5 Senat, candidează şi Jozsef Kazmer Szabo, manager la AJOFM Harghita, şi Vasile Diacon, preşedinte al filialei ieşene a PRM  şi decan al Colegiului Consilierilor Juridici din Iaşi. Cel poreclit Bill, are trei fete majore, posedă carnet de revoluţionar şi îi place berea. Poate de asta a fost mai mulţi ani, director al fabricii de bere din Iaşi şi a publicat şi cartea ”Berea la  români”. ”Trăiască berea!”.

Dan Belciug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *