Experienţă vs… experienţă

Experienţă vs... experienţă• averea candidaţilor de pe Colegiul 2- Târgu Frumos – Podu Iloaiei nu poate cumpăra încă prea multe voturi •  nu este cazul în acest colegiu, însă v-am obişnuit să trecem în revistă ceea ce au strâns candidaţii înainte de a intra în luptă

Fostul primar de trei mandate al comunei Strunga, senatorul PSD, Sorin Lazăr, candidează pentru încă un mandat pe Colegiul 2 Senat – Târgu Frumos-Podu Iloaiei. Şansele de a-i câştiga pe cei 159 de mii de locuitori ai zonei sunt mari pentru candidatul USL, atât pe motiv că Lazăr nu prea are contracandidaţi virili, dar şi pe motiv politic, în condiţiile în care în acest colegiu sunt 15 primari PNL, 14 primari PSD, iar restul sunt de sămânţă. Senatorul mai are încă un atu în mânecă, acela că după alegerile locale din luna iunie, mandatul de primar al comunei Strunga i-a revenit soţiei, Mariana Lazăr. Cu toate astea, nu sunt de ajuns nici 4 mandate de primar în familia Lazăr, dar nici două de senator, pentru ca fosta staţiune Strunga să fie din nou un pol de atracţie.

Dacă ne uităm puţin peste declaraţia de avere a senatorului observăm că acesta acesta se poate retrage oricând, fără griji, din politică, pentru a se apuca de administrat moşia compusă din şapte terenuri în comuna Strunga, patru terenuri agricole, două intravilane şi un luciu de apă. La acestea se adaugă un apartament şi două maşini.

În urma lui Lazăr vine, poate cu mai puţină vlagă ca-n campaniile trecute, fostul parlamentar Traian Dobre. Candidatul PP-DD, patron al firmei Comat, deţine cinci terenuri, un apartament în Bucureşti, şi două case la Bârnova şi în Iaşi.

Domnia sa mizează pe experienţa acumulată în anii în care a fost parlamentar, dar şi pe greutatea pe care i-o dă conducerea, ani la rândul, o firmă de calibru în Iaşi.

Deşi unii i-ar putea reproşa că a trecut pe la mai multe partide, noi vedem acest lucru nu neapărat ca pe unul rău, ci ca pe unul în măsură să-l facă să se descurce în hăţişurile nu tocmai simple ale demnităţii de ales într-un colegiu important.

Un anestezist şi un ungur mititel

Senator pe acelaşi colegiu vrea să iasă şi septuagenarul Constantin Fătu, liderul PNŢCD Iaşi. Constantin Fătu, medic ginecolog de profesie, este candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD). De numele lui Fătu, bun amic cu familia Fitermann, cei ce patronează Spitalul Arcadia şi câteva centre farmaceutice, se leagă mai multe episoade comice din campaniile anterioare. De exemplu, în anul 2008, atunci când a candidat pentru un mandat de parlamentar, a mizat numai pe votul sexului frumos, femeile fiind curtate să meargă la urne cu consultaţii ginecologice gratuite. Nici nu e de mirare o astfel de iniţiativă, în condiţiile în care sediul de partid se afla chiar în cabinetul său. La vârsta de 75 de ani, doctorul este mai degrabă el anesteziat decât pacientele. Declaraţia de avere a ginecologului numără 4 terenuri, un apartament şi două case, două maşini şi aproape 100 de mii de lei pe an din pensie şi avortat. Ultimul candidat pe Colegiul 2 este ungurul David Veress.

Moaşa Ciomu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *